Felfújható medence, LEGO és Playstation a gyereknap slágerei az eMAG-nál.

Az eMAG friss közleménye szerint az elmúlt napok esős időjárása ellenére összességében jól fogynak az olyan kültéri játékok, mint a felfújható minimedence, vagy a több személyes gyerekhinta. Természetesen a videojátékok és kiegészítőik is népszerűek ebben az időszaknak: az eMAG ügyfelei inkább a lemezen megvehető játékokat preferálják a digitális letöltőkódok helyett, ezekből is az akciós címek a legnépszerűbbek.

A beltéri termékek közül az egyik idei gyereknapi sláger az USB-kábellel tölthető, terepjáró kivitelű távirányítós autó, míg a LEGO-készletek közül az elmúlt hetekben főként a járműveket keresik a vásárlók a szelektív kukásautótól a helikopterig. Építőkészletre idén átlagosan bruttó 8-9 ezer forintot, társasjátékra 5 ezer forintot, szabadtéri játékokra 12 ezer forint körüli összeget költöttek az eMAG-nál a gyermeknap előtti hetekben a magyar vásárlók.

Játékokat inkább lemezen rendelnek

Gyermeknap előtt a videojátékok és kiegészítőik eladása is emelkedik: bár a digitális termékkulcsok birtokában online letölthető játékprogramok egyre népszerűbbek, az eMAG-nál továbbra is az optikai lemezen megvásárolható csomagok dominálnak, ezek teszik ki az eladások 90 százalékát.

A tavaszi és gyereknapi szezont egyértelműen az akciós FIFA 23 játékok uralják.

A lemezes játékok előnye egyébként, hogy a digitális licencekkel ellentétben használtcikkes piactereken továbbértékesíthetők, ugyanakkor vásárlásukkor érdemes tájékozódni arról, hogy a megajándékozni kívánt gyermek konzolja egyáltalán tud-e fogadni lemezt – hiszen a Playstation 5-ből és az Xbox Series gépekből is kapható optikai meghajtó nélküli változat. Az eMAG-nál az idei gyermeknapi szezonban a Sony és a Microsoft konzoljai és az ezekkel használható játékok, kiegészítők valamivel népszerűbbek a Nintendo Switch játékgépeknél.

Idén tavaszra a Playstation 5 konzolok készlethiány nélkül, stabilan rendelhetővé váltak, de a konzolok átlagos eladási árát a korábbi generációs (PS4), illetve az olcsóbb modellek (Xbox Series S) alacsonyabb ára módosítja, ami így bruttó 200 ezer forint körül alakul az eMAG.hu-n. Játékra 12-13 ezer forint körüli összeget költenek az ügyfelek, tehát elsősorban a leakciózott játékprogramokat preferálják.

Forrás: eMAG

Ezt láttad már?

Téged is felhúznak? Ez a 10 legidegesítőbb dolog videojátékokban

 

×