Játékmenet előzetessel jelentették be a Remedy Entertainment eddigi legfontosabb játékának megjelenési dátumát.

13 év. Ennyi időt töltött Alan Wake a fojtogató sötétség mélyén, 2023 októberében azonban ismét felveszi a zseblámpáját, és ha hihetünk a látottaknak, akkor ezúttal sikerül kiszabadulni a tó mélyére süllyedt misztikus faházból is.

A Remedy Entertainment a PlayStation Showcase során egy fantasztikus játékmenet előzetessel rántotta le a leplet az Alan Wake II tervezett megjelenéséről, amitől már csak hónapokra vagyunk. A finnek pedig egyáltalán nem túloztak, amikor azt merték mondani, hogy ez a kaland merőben más lesz, mint 2010-ben. Az Alan Wake II ugyanis ízig-vérig egy túlélőhorror lesz.

A játékban továbbra is központi szerepe lesz a fénynek és a sötétségnek, ezúttal viszont nem csak a sok-sok éve eltűnt író lesz a főszerepben, hanem egy utána kutató különleges ügynök is, aki a nyomozás során megannyi ijesztő és megmagyarázhatatlan dologgal találkozik. Sőt, az első Max Payne arcát kölcsönző, amúgy pedig a Remedy egyik kreatív vezetője és írója, a legendás Sam Lake is tiszteletét teszi Alan kalandjának folytatásában.

Az Alan Wake II több mint egy évtizednyi várakozást követően 2023. október 17-én jelenik meg PS5-re, Xbox Series X|S-re, illetve PC-re.

Ezt is érdemes elolvasnod:

10 játék, amit nagyon vártunk, de aztán hatalmasat csalódtunk

 

×