Noha a T1-nal kötött megállapodásának jelenlegi részletei nem ismertek, Faker korábban megerősítette, hogy visszautasított egy Kínából érkező ajánlatot, ami évente 10 millió dollárt hozott volna neki a konyhára.

Noha a T1-nal kötött megállapodásának jelenlegi részletei nem ismertek, Faker korábban megerősítette, hogy visszautasított egy Kínából érkező ajánlatot, ami évente 10 millió dollárt hozott volna neki a konyhára. Emellett olyan pletykáról is hallhattunk korábban, miszerint Észak-Amerikából kitöltetlen csekkel keresték meg, annak reményében, hogy az LCS-be szerződik. Ennek okán joggal gondolhatjuk, hogy őrületesen jól keres Koreában is. Azt kitalálni, hogy pontosan mennyit keres a T1-nál, meglehetősen nehéz, de a pletykák szerint ez a szám 1 millió és 2 millió dollár között van, s mivel nem nagyon költ a hétköznapokban semmire, a díja nagy részét megtartja. Mindezeken felül Faker 2020-ban új szerződést kapott csapatától, amiben résztulajdonosi szerepkört is kapott, így most a T1 Entertainment and Sports résztulajdonosa.

A Liquidpedia becslése szerint Faker összességében 1 449 855 dollárt (kb. 504 millió forint) nyert az összes versenyén, amelyen 2023 májusáig részt vett. Az egyetlen játékos, aki közel került ehhez, Duke, az Invictus Gaming egykori éllovasa, aki a becslések szerint 954 620 dollárt vitt haza pályafutása során.

Faker az előfizetői után is kap pénzt a Twitchtől. Annak ellenére, hogy a játékosnak több mint 3,8 millió követője van, 2023 májusában nulla feliratkozója volt a platformon való inaktivitása miatt. Több kínai vállalat szponzori ajánlatát is visszautasította, ami azt követelte volna tőle, hogy az ő platformjukon streameljen.

2018 áprilisában az egykori dél-koreai Starcraft játékos és a jelenlegi tévés személyiség, Hong „YellOw” Jin-ho azt állította, hogy Faker évente 4,6 millió dollárt keres, amely magában foglalja az alapfizetést, a szponzorációt és a nyereményeket.

Ezt olvastad már?

Még a CS:GO Majorön is LoL-t néznek a rajongók

×