Szomorú hír érkezett a cégtől.

Az Intel 12. és 13. generációját senkinek nem kell bemutatni. Az Alder Lake és Raptor Lake példányok csúcsai az i9-es 13900K/12900K modellek, az igazán maximalisták ezekre csapnak le. A rutinos, de az OC-hoz kevésbé értő rókák azonban kivárnak a KS változatokig, mely a csúcsmodellek gyárilag tuningolt változatai. A 12900KS pontosan annyi maggal és szállal rendelkezik, mint a 12900K, ám a gyári órajelek 300 MHz-el magasabbak.

A 12900KS irigylésre méltó csomagolásban érkezett, egy kifejezetten nagy félvezető szeletet (wafert) mintázó dísszel. Idén januárban az Intel i9-13900KS is bemutatkozott, már egy fokkal visszafogottabb, kisebb csomagolással, ám továbbra is hasonló körítést kaptunk. Úgy tűnik azonban, hogy az újdonsült 12900KS tulajdonosok már nem élvezhetik az extrákat.

Az Intel kiadta az utasítást, olcsóbb dobozt kap a 12900KS!

Hazánkban 200 ezer forint alatt nem találunk 12900KS-t, így továbbra is erősen a prémium kategóriát képviseli. Ennek ellenére a gyártó úgy döntött, hogy a megszokott, „sima” dobozra tér vissza a bestia esetében is. Ennek köszönhetően a szállítási költségeken is spórolhatnak, hiszen sokkal több egység férhet majd egy szállítmányba. Manapság talán jobban járhatunk egy 13700K-val, mely hasonló mag/szál felépítéssel rendelkezik, miközben az egyszálas teljesítmény is javult valamennyit. Ennek ellenére egy igazán ikonikus csomagolástól búcsúzhatunk el, mely sokak szívét megdobogtatta az elmúlt években.

Forrás: Videocardz

Melyik kártya éri meg a legjobban? – Ekkorát fejlődött az új Nvidia generáció

 

×