A PC-s játékosok hevesen dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis pár napig nem csak sok, de különösen minőségi játékokat ránthatnak be teljesen ingyen.

Ahogyan már megszokhattuk, úgy ezen a héten is több tucat játékkal lehetnek gazdagabbak a PC-s játékosok. Ehhez persze érdemes nyitottnak is lenni, hiszen elég nagy az ingyen játékkavalkád, melyek között bőven találunk kisebb-nagyobb alkotásokat, különböző kiegészítő tartalmakat, illetve megannyi egyemberes független (indie) fejlesztéseket is. Ezek között pedig szinte biztosan sokan meg fogják találni a fogukhoz valót, aki meg nem, annak amúgy is mindegy.

A következő néhány napban például összesen 22 játékot szerezhetünk be teljesen ingyen PC-n – bár némelyikkel érdemes sietni, ugyanis már csak ideig-óráig lesznek elérhetők!

EPIC GAMES STORE

  • Death Stranding – Hideo Kojima különösen szürreális, de mindenképp újszerű, már-már műfajteremtő misztikus sétaszimulátora, aminek középpontjában Norman Reedus, és a furcsa csecsemő útitársa állnak. A játékban olyan nagy nevek is feltűnnek, mint Guillermo del Toro, Mads Mikkelsen, Léa Seydoux, Margaret Qualley, Troy Baker, Tommie Earl Jenkins, Lindsay Wagner, és  Nicolas Winding Refn. (05.25-ig)

STEAM

  • Metro: Last Light – a nagysikerű Metro 2033 még nagyobb sikereket elérő korszakos folyatásában ott vesszük fel a fonalat, ahol letettük: Artyom egy életben maradt rejtélyes Fekete nyomába szegődik, mivel úgy tudja, hogy ez a poszt-apokaliptikus világban kifejlődött új intelligens létforma veszélyezteti a még életben maradt emberiséget. Azonban nagyon hamar rájön, hogy az emberek továbbra is sokkal nagyobb veszélyt jelentenek saját magukra, mint bármilyen más külső tényező. (05.25-ig)
  • Pogglewash – egy egészen aranyos 3D platformer, amiben egy DIPPER nevű takarítórobottal kell csillogó-villogóvá varázsolnunk egy idegen planétát. A feladat amilyen egyszerűnek hangzik, olyan nehéz is, hisz nem mindenki örül ennyire a tisztaságnak.
  • Against All Odds – egy iszonyatosan fun partijáték, amiben mindenféle idióta akadályon keresztülvágva kell eljutni a célba, lehetőleg még a haverok előtt. Persze, ahogyan a cím is sejteti, minden a játékosok ellen szól, a pályákon ugyanis megszámlálhatatlanul sok csapda van elszórva, ami csak arra vár, hogy darabokra szaggassa az arra tévedőt.
  • The Wailer – ez egy fantasztikusan festő, végletekig stilizált horror-kalandjáték, amiben egy sötét és hátborzongató retteneteket rejtő várbörtönből kell kijutnunk. A mutatvány azért sem könnyű, mert nem sok dolog segíti az életben maradást: szinte minden sarokból valami borzalom készül lecsapni, a rejtett átjárókat és titkokat pedig kihívás meglelni.
  • Veiled Experts – ez egy olyan újragondolt „search & destroy” játékmódra épülő kompetitív multiplayer cím, amiben teljesen leszámolnak a camperekkel. A látvány nagyon megkapó, az akció pedig maximális fordulatszámon pörög, szóval aki él-hal az akciójátékokért, annak érdemes tennie vele egy próbát.
  • Gods of Savvarah: Part I – egy egészen pazar kézzel rajzolt és festett látvánnyal megáldott visual novel, ami a klasszikus RPG-k előtt tiszteleg. Temérdek érdekes karakter, epikus harcok, és szerteágazó történet várja a játékost Savvarah világában.
  • Drakensang Online – ha nem bírod ki a Diablo IV megjelenéséig, akkor akár a Drakensang világába is bevetheted magad, ahol szörnyek áradata várja a játékos által bizton elhozott végzetet. A játékmenet egy teljesen tipikus ARPG-t kínál, de a felfedezésre váró világ nagysága és a fejleszthető karakterek mélysége bőven elegendő néhány hónapnyi szórakozáshoz.
  • ISO Racer – a versenyjátékok hőskora előtt mélyen tisztelgő árkád cucc ez, ami pillanatok alatt visszarepít minket a gyerekszoba „meccsbox” sarkába. Haverokkal közösen a legjobb élmény!
  • The Unfallens: Awakening – ahhoz képest, hogy ez a Floatonic Studio első játéka, meglepően jól sikerült. Persze a soulslike játékuk nem tör a Dark Souls és az Elden Ring babérjaira, de a piszok nehéz harcokról ismeretes műfaj rajongói számára mindenképp érdemes lehet ránézni, ha meg akarnak valamiben izzadni.
  • Mutants: Genesis – ez itt kérem egy kártya-alapú taktikai stratégia, amit egyedül kampánymód, vagy akár online másokkal és mások ellen is nyomhatunk. A meglepően mély stratégiai lehetőségek, irtó sokféle kártya és kombináció,  izgalmas harcok miatt egyszerűen megunhatatlan.
  • Torchlight Infinite – megannyi tesztidőszakot követően a nagysikerű Torchlight folytatása végre hivatalosan is megjelent, aminek óriási világába bárki ingyen fejest ugorhat. Új hősök, új cuccok, új képességek, új ellenfelek, de az újdonságok felsorolását holnap reggelig folytathatnám. Bitang élvezetes harcok, irtatlan mennyiségű loot, és végtelenségig kombinálható és alakítható játékstílus. Aki imádja az ARPG-t, annak egyenesen KÖTELEZŐ!
  • illum – egy rövid, de annál sokkal emlékezetesebb logikai puzzle játék, amiben a fények segítségével kell egyre komolyabb feladványokat megoldani. A játékot a Dél-kaliforniai Egyetem hallgatói készítették.
  • Chicken Fight – ha unod a Brawlhallát és a Smash Bros.-t, illetve kiélnéd a kreatív fantáziád, na meg szeretsz jókat mókázni a haverokkal, akkor ezt a cuccot neked találták ki! Persze nyomhatod akár egyedül is, de a Chicken Fight akkor a legkirályabb, amikor saját építésű pályákon gyepáljuk a spanokat az agresszív tyúkokkal.

A Steamen egyébként még ennél is sokkal több, 94 (!!!) játékra is igényt tarthatsz teljesen ingyen, ezeket EBBEN A CIKKBEN szedtük egy masszív csokorba – a választást megkönnyítendő rövid leírásokkal tarkítva.

GOG

  • The Witcher: Enhanced Edition: még a teljes Unreal Engine 5-ös remake előtt érdemes lehet az eredetit is kipörgetni. Ez az akció egy ideje már megy, csak a GWENT-et kell a profilhoz adni, és megkapod a Vaják első – kibővített játékát.

OPERA GX

Bizony, ha Opera GX (gamer) böngészőt használsz, akkor alkalomadtán kapsz néhány ingyen játékot. Csak le kell nyitnod a sarokban található GX-gombot (GX.games), vagy lekattintani alább a játékok linkjét, majd csinálnod egy Operás felhasználót. Ezután már “claimelheted” is a zsákmányt:

  • Super Chicken Jumper – a világ az szörnyű lények inváziója miatt végveszélyben, az egyetlen pedig, aki képes lehet megmenteni a pusztulástól mindenkit, az egy csirke. Vagyis A csirke, aki fut, cselez, ugor, és persze mindenkit elpusztít, ami és aki az útjába kerül. Ja, és ha nem lenne éppen elég szürreális, akkor aranyos animelányok is szurkolnak a sikerünkért, alkalomadtán még be is segítenek nekünk.

INDIEGALA

  • Particula – egy meditatív tower defense, ami nem csak fókuszálást, a koncentrációt, hanem a pozitív gondolkozást is megpróbálja megtanítani. Barátokkal és egyedül is feltöltő élmény, szóval ha kell némi pihi tulajdonképpen bármilyen játék előtt-után vagy közben, akkor ezt érdemes lehet elindítani.
  • Overcast: Walden and the Werewolf – egy titokzatos lény kiirtott egy teljes falut, az egyetlen túlélő pedig a település közelében magányosan élő vadász, Walden, aki megpróbálja kideríteni, hogy mi is lehet ez a gyilkos borzadály. A játékmenet semmi extra: egy felfedezős horrorjáték, amiben a legjobb barátunk egy lámpás és egy vadászpuska.
  • Hotfloor – ez egy nagyon egyszerű és puritán ügyességi FPS, amiben platformjátékokat megszégyenítő ugrabugrával kell a lehető leggyorsabban teljesíteni a pályákat anélkül, hogy fejest ugranánk az alattunk elterülő lávába.

ITCH.IO

  • Evolvedustry – ez egy nagyon érdekes mixtúra, amiben keveredik a stratégia, a nyersanyag menedzsment és a tower defense. Az eredmény egyébként meglepően szórakoztató: a felfedezett világban lelt nyersanyagokból folyamatosan fejlesztenünk kell a gyárunkat, miközben meg is kell azt védenünk mindenféle más dimenziókból érkező lények hadaitól.
  • Terrapy – ez egy meglepően mély szobanövény-gondozószimulátor, amiben alaposan megismerhetjük a növénytársak igényeit. (nem kell telepíteni)
  • Vein – egy narratív, atmoszferikus pszichológiai horrorjáték, amiben minden tettünknek és akciónknak következménye van. A legjobb barátunk itt egy szál gyertya lesz, vagyis egy roppant sötét rémületre érdemes készülni.

Mindezek mellett az Amazon Prime Gaming ajándékairól sem érdemes megfeledkezni, melyeket még egy teljes héten keresztül igényelhetnek a tagok:

Akciófigyelő | 15 fantasztikus játékot ad AJÁNDÉKBA az Amazon májusban

Ezt is érdemes elolvasnod:

Téged is felhúznak? Ez a 10 legidegesítőbb dolog videojátékokban

 

×