Az EA Sports idén új szintre emelte a FIFA monetizációját.

Az EA Sports idén új szintre emelte a FIFA monetizációját. Eddig is abból élt a franchise, hogy a játékosok költöttek a csomagokra, viszont olyan igazán extra pakkok szinte sosem bukkantak fel a Store menüpontban. Idén viszont sokszor 5-7 ezer forintért őrületes mennyiségű tartalmat lehet belerobbantani a klubunkba.

Ugyan az év elején porszem került a gépezetbe és 25 ezer Coinért felbukkant egy Hero csomag, ami ráadásul eladható speciális lapot szórt, ám maradjunk annyiban, hogy ez egy hatalmas hibának az eredménye volt, nem az EA Sports tervezett akciója. Később tényleg jöttek olyan csomagok a boltba, amik garantáltan adtak Hero, vagy Icon lapot, ezzel újragondolva a Store rendszerét, hiszen hasonlóról korábban még csak hallani sem hallottunk. Ha tehát az ember hajlandó volt megnyitni a pénztárcáját, garantált speciális lapokkal távozhatott a pénztártól. Erősen addiktív és pénzhajhász megoldás? Igen. Lényegében megoldja a lootboxok legnagyobb problémáját? Nos, sajnos erre is igen a válasz, hiszen így BIZTOSAN kapunk valamit az adott speciális kategóriából, így nem mondhatjuk, hogy nekünk semmi sem esett egész évben.

 

Az őrület folytatódik, az EA Sports ugyanis feltöltött a forrásfájlok közé egy új Store exkluzív csomagot, ami garantáltan szórni fog egy Icon lapot. Méghozzá a prémium, promó Iconok közül. Az SBC-k között teljesíthető egy csomag, ami 90+-os Icon kártyákat szór a TOTY, Trophy Titans, illetve World Cup kategóriából. A gond csak az, hogy ebbe a kalapba a Prime kártyák is bele vannak keverve, amikből több, mint 90 található a játékban, így nagyon kicsi az esély arra, hogy valami jó bukkan fel.

Az új Store pakk ezt megkerüli és csak a promó (Trophy Titans, World Cup, TOTY) Iconok közül fog válogatni. Így is lehet rajta bukni, de legalább valami speciális esik, nem pedig egy Litmanen. Sőt, bónusz 50 darab 81+-os Rare Gold lap is megbújik majd az Icon lapok mögött, így tehát még TOTS is érkezhet melléjük, ha szerencsések vagyunk.

Valószínűleg rettenetesen drága lesz a pakk, ha Coinból akarjuk nyitni (500-600k a tipp), de FIFA Point esetén megúszhatjuk 3000 pontból, ami egészen emészthető.

Ezt olvastad már?

Akciófigyelő: Ingyenes a Death Stranding az Epicen – Csapj le rá most!

 

×