A PlayStation ezzel a kütyüvel akar még jobb hozzáférhetőséget biztosítani az újgenerációs konzolhoz, még több gamer számára.

A valóban tetszőlegesen összeszerelhető PlayStation 5 kontrollert rövid videóban mutatták be a cég YouTube csatornáján. Mark Friend (milyen barátságos név), a kontroller fejlesztés dolgozó munkacsoport vezetője azzal kezdte a beszámolót, hogy a platform, a játékok és a perifériák még nagyobb hozzáférhetősége jegyében vágtak bele a forradalmi eszköz építésébe, mert így

„még több ember élvezheti a videojáték varázsát”.

Kazuhiro Yanase termékmenedzser hozzátette: mivel „a kontroller az egyik legfontosabb interfész”, ez által kell még jobban összekötni a gamereket a játékok világával. Alvin Daniel technológiai vezető a videóban azt is elmagyarázza, hogy mivel nagyon sokféle mozgásszervi probléma létezik, amivel a gamerek kénytelenek együtt élni, nekik is szívügyükké vált egy olyan eszköz tervezése, ami szó szerint bárki számára kézbe vehető és pontosan úgy rakható össze, ahogy az adott játékos egyéni igényeinek megfelel.

A saját, egyéni kiosztású kontroller összeállítására alkalmas csomagban nem egy kész eszköz található, hanem sok építőelem, a fő váztól az elsütő billentyűkön és reakciógombokon át egy hagyományos kialakítású joystickig. A készülék a PS5 DualSense kontrollerének összes meglévő funkciójával rendelkezik, de sokféleképpen felépíthető, hogy más-más módon használhassák a valamilyen testi fogyatékossággal élő gamerek.

 

Az alkotók egybehangzó lelkesedéssel beszélnek az egyéni kialakítású, teknőspáncél alakú, cserélgethető fizikai kiosztás építésére alkalmas kontrollerről, de van jó pár égető kérdés, amire még ebben a bemutatkozó kisfilmben sem válaszolnak. Bár arra nem nagyon kell, hogy visszafelé kompatibilis lesz-e, mert a jelenlegi PS5 kontroller sem az, de az még nyitott kérdés, hogy PC-re lehet-e csatlakoztatni – a hozzáférhetőség jegyében, ha már a neve is az, hogy Access. Szintén nem tudjuk továbbá azt, hogy mikor jelenik meg és mennyiért, ami talán az egészséges PS-ezőket is érdekelné, hiszen a még kényelmesebb játékélmény miatt sokan közülük is meg akarják majd venni.

Nos, a határidőkkel más esetben sem annyira szeretnek szószátyárkodni:

Végre kimondta a PlayStation, hogy mennyit kell várni az exkluzívok PC portjára

 

×