A cég árulta el az adatokat.

Tegnap még csak szivárgásról beszélhettünk, ám a hétvégére teljesen hivatalossá váltak az Nvidia legújabb termékei. Az RTX 4060 300 dolláros, az RTX 4060 Ti 8GB 400 dolláros, míg a 16GB-os 4060 Ti variáns 500 dolláros árcédulával  érkezhet majd meg a boltok polcaira. A nyers számok, specifikációk teljes mértékben megegyeznek a pénteken kiszivárgott táblázatokkal.

Ezekből leszűrhetjük, hogy fogyasztásban és Ray Tracing erőben hatalmas ugrás lesz a középkategória alján is, de a nyers teljesítmény is javul majd. Az AV1 codec támogatásáról sem szabad elfeledkeznünk, mely a tartalomgyártóknak jöhet majd jól igazán. Jól hangzanak a számok, ám a játékosok legnagyobb részének ezek értelmezhetetlen adatok, hiszen ők nem a CUDA magok számát nézik, hanem a játékokban kapott képkockákét.

Az Nvidia nyilvánoságra is hozott néhány összehasonlítást, mutatjuk milyen erős lehet az RTX 4060 Ti!

A fenti diagrammon az RTX 4060 Ti, az RTX 3060 Ti és az RTX 2060 Super erejét hasonlította össze a cég. Jól látható, hogy a DLSS3 – Frame Gen nélkül is azért mérhető FPS ugrásra készülhetünk, ám az új technológia bevetése járhat majd igazán nagy előnnyel. Természetesen a számokkal nem árt óvatosnak lennünk, a cégek előszeretettel szeretnek a saját érdekükben játszadozni velük. Jövő héten érkeznek a külsős, független tesztek, melyekről természetesen mi is azonnal beszámolunk.

Ez sem lesz drága? – Kiszivároghatott az RTX 4060 Ti ára és ereje

 

×