Tízezrekért hagyhatjuk használt mobil kereskedésekben a megunt készülékeinket. Meg is van a leggyakrabban elpasszolt típusok toplistája.

Sokan próbálják pénzzé tenni a használt mobiljukat, miután megunták, vagy simán találtak egy modernebb típust, amire lecserélnék. A magyarok előszeretettel adják el a telefonokat, hogy a kapott összeget az új készülék vételárába építsék. A másodkézből származó eszközök értékesítésére nemrég létrejött Rejoy online piactér kiadta, hogy mi magyarok milyen mobiloktól válunk meg a legnagyobb számban.

A típusokból összeállítottak egy toplistát, amely szerint egy-egy iPhone, Samsung és Huawei modell kerül a leggyakrabban második tulajhoz

– osztotta meg a HVG. A Rejoy azt tapasztalja, hogy nem csak a néhány éves eszközöket érdemes eladásra kínálni, szóval érdemes mélyebbre túrni az asztalfiókban, hiszen akad olyan 8 éves mobil is, ami még mindig tízezreket ér. Ettől függetlenül az ötévesnél idősebb készülékek azok, amelyek a leggyakrabban fordulnak elő az élmezőnyben (35%), de kb. negyedük hatévesnél is öregebb telefon.

Összességében viszont az a gyártási év, amelyből a legtöbb eladásra kínált mobil származik, a 2019-es – ekkor adták ki például a listán előkelő helyekre felkúszó iPhone 11-et, Samsung Galaxy S10-sorozatot és a Huawei P30 Prot. Utóbbi a kínai gyártó csúcsmodellje volt – elsősorban a kiemelkedően jó kamerájáért vette a nép, mint a cukrot.

Ha ez megjelenik, az összes ma ismert mobil is mehet a levesbe:

Ennyit az okosmobilokról – itt a viselhető AI tenyérprojektor az Apple mérnökeitől

 

×