Film/TV

A rajongók nyírták ki: már biztos, hogy ebből a rajzfilmből nem lesz élőszereplős sorozat

A cancel culture-nek még az előtt sikerült taccsra tennie egy klasszikussá nemesedett Cartoon Network-ös rajzfilmsorozat élőszereplős adaptációját, hogy egyáltalán berendelték volna belőle az első évadot. Amikor kiderült, hogy a Pindur Pandúrokat a felnőtt kikacsintásokban dúskáló rajzfilm alapján feldolgoznák, generációk kapták fel rá a fejüket – félelemmel vegyes érdeklődéssel. A tévésorozatot a CW tévécsatornára tervezték elkészíteni, de kb. nyílt titok volt, hogy túl szorosan nem ragaszkodnának a jól ismert The Powerpuff Girls történetéhez.

Semmi cukor, nulla só, vagy bármi, ami jó,

sokkal inkább komorabb, sötétebb témák jelentek volna meg kulcsfontosságú elemként a tévésorozatban, amiben Csuporka például komoly kábítószer-problémákkal küzd. Mondjunk gandzsában ott se lehetett hiány, ahol az eredeti produkciót írták, de a végeredmény mégis egy helyes mese lett a szuperhős kislányokkal, akik mindenféle nevetséges ellenségtől óvják meg az univerzumot. Az viszont, hogy ennyire mesés-magasztos dolgokra nincs esély a sorozatban és még meg is változtatják a Pandúrok személyiségét, kiverte a biztosítékot a rajongóknál.

Az élőszereplős változat ötletére látatlanban ömlöttek az átkok a fórumokon – főleg a forrásanyag semmibe vétele miatt – , így a sok előzetes kritika okán a sorozatot többször is merőben átalakították a fejlesztése során. Cserélgették a szereplőket és nem egyszer átírták a forgatókönyvet, aminek az egyik példánya ki is szivárgott, és

további ellenérzéseket váltott ki a reboottal kapcsolatban.

A Pindur Pandúrok tévéshow – kár, nem kár – egyetlen pilot epizódot ért meg, és azt, ha nem követi az első évad berendelése, eltemetni szokás, nem pedig bemutatni. Itt is ez történt. Az első epizódot leforgatták, aztán nemrég bejelentették, hogy lefújják az egészet – szúrta ki a Gaming Bible, hozzátéve: a kritikák ellenére a sorozat újraindítása működhetne, ha jól csinálnák. Sok reboot esik ugyanis áldozatul annak, hogy túlságosan eltávolodik az forrásanyagtól, és ezzel felbosszantja az eredeti sorozat rajongóit, akik a közönség nagy részét alkotják. Ők ezúttal már az előtt elintézték a műsort, hogy az igazi forgatás elkezdődött volna. Ha a Powerpuff Girls visszatér egy új tévésorozattal, valószínűleg nagyobb sikere lesz, ha animációs marad, és jobban követi az eredeti történetet – a biztonság kedvéért talán kicsit kevesebb X-vegyszerrel.

A felnőtt kikacsintások azért maradjanak:

 

Gábor János

Korábbi cikkek

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

Bódi Dániel 2024.02.01. - Nincs új a nap alatt: tovább döglődik a fizikai játékterjesztés. Tudtuk…

9 óra telt el azóta...

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

11 óra telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

11 óra telt el azóta...

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

11 óra telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

11 óra telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

11 óra telt el azóta...