Érdemes átfutni a legkritikusabb teendőket.

A Warzone 2.0 már több mint fél éve, ám közel sem beszélhetünk tökéletes játékról még most sem. Rengeteg játékmenetet befolyásoló problémával találkozhatunk, de a játék általános állapota sem feltétlenül a legjobb így a Season 4 érkezése után egy nappal A kifagyások továbbra is mindennaposak, ahogy az akadozás és az FPS drop sem számít kuriózumnak. Nem minden esetben találunk erre megoldást, ám van néhány lépés, melyet mindenképp érdemes lehet megpróbálnunk. A Dexerto csapata össze is gyűjtötte ezeket a Season 3-ra aktualizálva.

Nézzük is, hogy milyen beállításokkal javíthatunk a játék állapotán!

Használd a legjobb beállításokat

Ezek most a Warzone 2 legjobb beállításai, ha sok FPS-re van szükséged

 

Mielőtt a lista többi javaslatát érintenénk, mindenképp érdemes áttekintenünk azokat a beállításokat, mellyel a legtöbb FPS-t hozhatod ki a Warzone 2.0-ból. Ezt pár nappal ezelőtt már összegyűjtöttük, aktualizáltuk a Season 3 Reloaded utáni állapotokra. A fenti bejegyzésre kattintva meg is találhatod a részletes leírást.

Fullscreen Exclusive

A videóbeállítások menüben találkozhatunk egy olyan menüponttal, mely azt határozza meg, hogy milyen ablakmódban fusson a játék. Alapértelmezetten a Fullscreen Borderless-t ajánlja fel a Warzone, ám érdemes átbillenteni ezt Fullscreen Exclusive-ra. Nem csak az input lag javulhat, hanem az FPS értékekre is pozitív hatással lehet a mód.

Spot Cache High/Ultra

A Graphics -> Quality menüpont alatt megtalálhatjuk a Spot Cache beállítást. Több PC-s játékos is észrevette, hogy Ultra vagy High beállításra átbillentve segített az FPS növelésben, ahogy az akadozások redukálásában is. Alapvetően Low-on érdemes tartani FPS szempontból, ám ahogy a fenti tapasztalat is mutatja, érdemes lehet kipróbálnunk magasabbra tekerve is.

Motion blur?

FPS játékokban szinte kötelező elem a motion blur effektek kikapcsolása. Néhány játékos azonban arról számolt be, hogy a Weapon Motion Blur beállítás bekapcsolásával jelentősen javult a játék állapota. Néhány meccset mindenképp érdemes letolni így, hátha nálunk is ez a funkció hozzá el a megváltást.

HASG

HASG, azaz Hardware-accelerated GPU Scheduling. A Windows 10-ben még alapértelmezetten kikapcsolva volt a funkció, ám Windows 11-ben már a rendszer szerves része. Érdemes lehet a két állapot között tesztelgetni a Warzone 2.0-t. Néhány játékosnak a kikapcsolása, néhány játékosnak pedig a bekapcsolása hozott javuló eredményt. Magyar Windowson a Grafika menüpont alatt érhetjük el. A Hardveresen gyorsított GPU-ütemezés kifejezést kell keresnünk.

DLSS

 

Bizonyos felbontásokon kevésnek bizonyulhat a jelenlegi hardverünk. Nem biztos, hogy a gépünk hibája ez, sajnos a Warzone 2.0 optimalizációja nem sikerült a legjobban. Szerencsére a fejlesztők folyamatosan dolgoznak ezen, ám addig érdemes lehet bekapcsolnunk a DLSS-t a Settings -> Graphics -> Quality részen. Fontos megemlíteni, hogy csak az RTX 20,30 és 40 szériás kártyák esetében érhető el ez az opció.

Régebbi vagy újabb driver

Nem rossz dolog, ha egy megbízható driver verzión vagyunk, ahogy az sem ördögtől való, ha mindig a legfrissebbre ugrunk rá, amint megjelenik. Érdemes lehet akár régebbi, akár újabb drivert kipróbálni, annak függvényében, hogy mely táborhoz is tartozunk. Elég csak a márciusi, áprilisi drivereket kiemelnünk, ahol bizony még Call of Duty-t érintő változások is voltak. Egy alapos tisztítás sem árt a telepítések előtt, ehhez nyugodt szívvel tudjuk ajánlani a DDU nevet viselő programot. 

Ezek a legfrissebb verziók 2023 májusának közepén:

Ha minden kötél szakad….

Akármennyire is elcsépeltnek tűnhet, utolsó lépésként még mindig megpróbálkozhatunk a játék újratelepítésével. A logika azt diktálja, hogy semmit nem fog segíteni, ám rengeteg felhasználó kevesebb fagyásról és FPS dropról számolt be, miután újratelepítette a játékot. A legjobb, hogy ez konzolos játékosok esetében is működhet.

Ezek most a Warzone 2 legjobb beállításai, ha sok FPS-re van szükséged

 

×