2018-ban már volt hasonló.

A Valve 2013 augusztusában élesítette a CS:GO Arms Deal nevet viselő frissítését. Talán akkor még nem is sejtették, hogy micsoda lavinát indítottak el. A Steam raktárrendszerét segítségül hívva a játékosok nyithatnak, vehetnek, vagy épp cserélhetnek különféle fegyver, kés, kesztyű vagy épp ügynök skineket. Ezek értékét nagyrészt a közösség határozza meg, hiszen a nem annyira jól kinéző skineket vagy a kevesebbszer használt fegyvereken helyet kapó textúrákat egyértelműen olcsóbban szerezhetjük be.

Talán sosem virágzott annyira a piac, mint most. Nem véletlenül, hiszen a Counter-Strike 2 nyáron elstartolhat, a játékosbázis is folyamatosan dönti a rekordokat. Ez bizony a skinek árcéduláin is meglátszik. Bizonyos esetekben rövidtávú duplázás, triplázás sem elképzelhetetlen. A kulccsal nyitható ládákon pedig ennél sokkal nagyobb szorzókat is leolvashattunk az utóbbi időben.

Tisztogatásba kezdett a Valve?

A skinek külsős eladása mindig is szürke zóna volt. A Valve tud az oldalak létezéséről, de amíg megkérdőjelezhető döntéseket nem hoznak (mint a letiltott OPSkins), addig békén hagyják őket. A gambling, szerencsejáték azonban egy másik történet. 2018-ban már volt egy tiltási hullám ezekkel kapcsolatban, ám akkor az adott oldalak bot fiókjait érintette csak. Most azonban úgy tűnik, hogy akár 60-70-80 millió forintos raktárral rendelkező felhasználókat is kitiltásokban részesít a cég.

Közös pont lehet az elmúlt napokban kitiltott fiókok között, hogy skinek cseréjére is használták a népszerű CSGOEmpire oldalt. Az oldal tulajdonosai igyekeznek cáfolni ezeket az összefüggéseket, ám az igazságot a Valve tudhatja csak. Egy biztos, több szempontból is érdemes lehet elkerülnünk a szerencsejátékkal foglalkozó CS:GO / CS2 oldalakat a jövőben. 

Több rekordot is megdöntött a CS:GO – Megállíthatatlan a Valve FPS játéka?

×