Úgy tűnik, hogy a Microsoft és az Activision megsértődött a britekre, aminek a végén a gamerek ihatják meg a levét.

Biztosak vagyunk abban, hogy a Microsoft nagyon nem örült annak, hogy április 26-án az Egyesült Királyság Versenypiaci Hatósága (CMA) megakadályozta, hogy a technológiai óriás 68,7 milliárd dollárért felvásárolja az Activision-Blizzardot.

A felvásárlást hónapok óta vizsgálják a hatóságok, leginkább amiatt, hogy mi lesz a Call of Duty franchise sorsa, amennyiben a Microsoft kezébe kerül. Eredetileg a Microsoft azt mondta, hogy nem szeretnék Xbox-exkluzívvá tenni a címet, de később bevallották, hogy csak egy ideig. Aztán egy 10 éves szerződést ajánlottak fel a PlayStationnek és a Nintendónak. Ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy a brit hatóság a javukra döntsön. A hatóság szerint „az üzlet megváltoztatná a felhőalapú játékpiac jövőjét, ami az elkövetkező években az innováció és a brit játékosok lehetőségeinek csökkenéséhez vezetne„. A Microsoft jelenleg is a felhőalapú játékszolgáltatások mintegy 60-70%-át birtokolja világszerte. A Microsoft persze fellebbez a döntés ellen, de a hatóságok 10 évre blokkolták a felvásárlást.

Így lehet, hogy a Microsoft visszatarthat termékeket a brit piacról.

Vagyis előfordulhat, hogy egész egyszerűen kihagyják a briteket az üzletből, és egyes termékek, mint szolgáltatások vagy játékok nem jelenhetnek meg az Egyesült Királyságban. Miután az Európai Unió hatósága engedélyezte a felvásárlást, egyesek szerint előfordulhat, hogy a Microsoft megnehezíti a brit gamer-és tech-világ életét.

Ahogy arról a GameRanx beszámolt, a CNBC megkérdezte Satya Nadellát, a Microsoft vezérigazgatóját, hogy fontolóra vették-e, hogy visszatartsanak termékeket az Egyesült Királyságban, ha az üzletet más régiókban is jóváhagyják.

„Várjuk meg, hogy minden kiderüljön” – mondta. Ez elemzők szerint simán jelentheti azt is, hogy ez egy lehetséges terv. Nadella hozzátette, hogy nagyon meglepte a CMA döntése.

Van tehát egy olyan lehetőség, hogy a Microsoft egész egyszerűen nem árul majd termékeket az Egyesült Királyságban. Ez azzal járhat, hogy a britek kimaradhatnak játékmegjelenésekből, szolgáltatásokból, melyeket a Microsoft vagy az Activision ad ki. Természetesen Anglia nagyon fontos piaca a játékiparnak, így ilyen eshetőség csak a legvégső esetben fordulhat elő. Az interjúból kiderül, hogy a Microsoft bízik abban, hogy a fellebbezés sikeres lesz.

Bár a Microsoft kivonulhatna az Egyesült Királyságból, valószínűleg ezt nem tenné meg csak azért, mert annyira kell neki az Activision-Blizzard. Elég hosszú időt vesz igénybe a fellebbezés is.

Ezt láttad már?

Akciófigyelő | INGYEN osztogatják minden idők egyik legjobb posztapokaliptikus játékát

 

×