Egyik fél számára sem teljesen ismeretlen a terep.

2021 közepén több információ is napvilágra került egy potenciális Samsung és AMD együttműködéséről. Az iparági pletykák alapján sejthető volt, hogy az egyik következő generációs Samsung Exynos SoC-ban egy RDNA2 architektúrájú AMD chip látja el a GPU szerepét. Ez nem hangzott rosszul alapból sem, a cég pedig 2022 elején be is jelentette az Exynos 2200-es egységet. Azóta is remek a két vállalat közötti kapcsolat, egyértelműen hosszútávra terveznek.

NVIDIA Tegra K1

Úgy tűnik azonban, hogy az Nvidia is becsatlakozna egy másik SoC gyártó oldalán. A cégnek nem teljesen ismeretlen a terep, hiszen a Tegra egységeik a múltban kiváló szolgálatot tettek a Shield termékeikben vagy épp a Nintendo Switch-ben.

A MediaTek lehet az Nvidia partnere!

A DigiTimes robbantotta a bombát, hogy az iparági pletykák arra engednek következtetni, hogy a MediaTek következő, újgenerációs csúcsprocesszora mellé egy Nvidia GPU egység kerülhet majd. A MediaTek alkalmazásprocesszorainak AI- és játékfunkcióit javító platformok közös fejlesztése mellett a MediaTek és az Nvidia az (Windows on) ARM architektúrás laptopokhoz kapcsolódó termékek fejlesztésében is együttműködnek. Izgalmas éveknek nézhetünk elébe, a versenyhelyzetből a felhasználók is profitálhatnak. Az Apple 2020-ban megjelent M1-es processzora óta az ARM architektúra virágkorát éri a mobilos szegmensen kívül is. Úgy tűnik, hogy ebből egyik nagy gyártó sem szeretne kimaradni.

Nvidia RTX 4070 vs. 4070 Ti – Melyiket érdemes megvennünk jelenleg?

×