Aki érez magában elég lelki erőt, hogy rettegve telve felfedezze a „megszépült” USG Ishimurát, az most teljesen ingyen belekóstolhat az élménybe.

Az év talán első meglepetése, úgy üdítő élménye volt a kultikus Dead Space remake-je – már annak ellenére, hogy még a 2008-as eredetinél is sokkal félelmetesebbre sikerült. Hogyan történhetett ez? – kérded csodálkozva, egyébként teljesen jogosan.

Nos, a remake fogalma ez esetben nem merült ki egy grafikailag felpimpelt szolgai másolatban. A Motive Studio fejlesztői láthatóan értették, hogy miben állt az eredeti sikere, ezért a fókuszt ők is a hangulatteremtésre helyezték. Na meg a nekromorfokra, akik már teljesen véletlenszerűen is képesek az ember nyakába ugrani a nyálkás, de nem kevésbé halálos dárdakarjukkal. Mindezt olyan környezeti elemekkel és hanghatások kíséretében, hogy még akkor is tele rakjuk a gatyát, ha végül sosem támadnának ránk a gusztustalanságok.

Ebbe a szó szerint letaglózó élménybe pedig most bárki teljesen ingyen belekóstolhat.

A Steam és az EA ugyanis jól összepacsizott, és egy remek akció keretében 90 percen át tartó ingyenes rettegést kínál mindenkinek, akinek van hozzá mersze. A játékot – ha tetszett – utána meg is lehet vásárolni, méghozzá 20%-kal olcsóbban, mint amennyiért általában kínálják (60€ helyett 48€-ért ~ kb. 17.000 forintért). A teljes játék nem mellesleg 12-15 órányi remegést tartogat, de a maximalisták akár 20-30 órát is barangolhatnak mindenféle extrára és nekromorfra vadászva az Ishimura fedélzetén.

A másfél órás demót a Dead Space Steam-profilján legörgetve lehet megtalálni, de nagyon nem érdemes halogatni, az ajánlat ugyanis május 29-én véget ér.

Érdekel még egy ingyenes horror? Akkor erről sem érdemes lemaradni:

Most bárki INGYEN kipróbálhatja minden idők leggyönyörűbb horrorjátékát

 

×