Baj lehet a fejlesztéssel? Másfél hét lett volna hátra a hivatalos megjelenésig, amikor a készítők közölték, újabb csúszás lesz.

Egy kis meglepetéssel legalább készültek nekünk a SOMA és a Frictional Games fejlesztői azért cserébe, hogy ismételt csúszást jelentettek be várva várt horror játékuk, az Amnesia: The Bunker megjelenésében.

 

Az eredetileg 2023. május 6-ra meghirdetett rajtot előbb május 23-ra tolták, de már ez a premierdátum is ugrott – vette észre a GameStar. A csúszás kínos, de még mindig nem annyira, mintha a game egy sor hibával vagy technikai problémával jelenne meg, amit a független (és a nagyokhoz képest keveset bizonyított) stúdióknak jellemzően kevésbé is tolerál a közönség. Csak hát mindenkit alaposan felcsigáztak, egyrészt a fenti előzetessel, másrészt a nemrég kiadott tízperces ízelítővel:

 

Az I. világháborús, klausztrofób túlélő horrorban egy gyilkos szörnnyel való halálos találkozást kellene megúszni, a harcmező alatt kanyargó, útvesztő bunkerhálózatban. Hogy mennyire állja a sarat az okkal rettegő, de azért elég jól képzett katona karakterünk, újabb pár hetes késéssel, június 6-án derülhet ki.

Amnesia: The Bunker bei Steam

Ekkorra tolták a megjelenést – szerintünk pechükre, mert ezzel egy nagy franchise legújabb premierjével, a Diablo IV megjelenésével kerültek egy napra. Kárpótlást azért kapunk a fejlesztőktől a csúszásért: ha a teljes játék akkor még nem is, legalább egy ingyenes demó május 22-én meg fog jelenni a Steamen.

Addig is, ha kéne egy kis ingyen rettegés:

Akciófigyelő: Elég beteg multiplayer horrort húzhatsz be a Steamről INGYEN

 

×