Nagy a baj a Nintendo legújabb csúcsjátéka, a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom háza táján.

Mondjuk nem mintha a Nintendo készült volna kiadni akármelyik exkluzív játékát PC-re – vagy úgy bármilyen másik játékgépre, így némileg furcsa lehet a címbeli felütés. Történt azonban, hogy a Nintendo Switch legújabb szupervárományos system seller címe, a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom a megjelenése előtt több mint egy héttel teljes egészében kiszivárgott, és nyilván fel is került a netre.

A kikerült verzióra aztán a másodperc tizedrésze alatt repültek rá az emulátoros közösségek, és bár a PCGamer szerint néhány etikusabb, tisztességesebb csoportok letiltották a játék emulálására vonatkozó beszélgetéseket és frissítéseket, sokat magas lóról tesznek az egészre. Szóval az új Zelda-játék hiába jelenik meg május 12-én Switchre, PC-n már most játszható.

 

Természetesen semmit sem fogunk ide belinkelni, aki úgy szeretné a játékot élvezni, ahogyan azt a fejlesztők eredetileg tervezték, az inkább a japán hibrid-konzolon indítsa el. Már csak azért is, mert mint kiderült, ahhoz, hogy PC-n igazán jól fusson a Tears of the Kingdom, igazán egy igazán erős vassal kell rendelkezni.

A játék egyelőre csak a Yuzu és a Ryujinx emulátorokban futtatható, ugyanakkor, a 4K 60FPS egy i5-10400F / RTX 3060 Ti-nál rosszabb gépen csak álom csupán. Sőt, a DSO szerint bár a prológus alatt egy középkategóriás gép is állja a sarat, de miután megnyílik az gigantikus méretű királyság, onnantól már csak egy erőmű képes hellyel-közzel elfogadhatóan futtatni. Méghozzá némi grafikai hibával és nem kevés frame droppal megfűszerezve.

Szóval hiába a Nintendo Switch kategóriákkal gyengébb hardvere, mivel a játékot eredetileg rá tervezték, azon is fut a legjobban (egyelőre?).

A Nintendo mindeközben próbálja felvenni a harcot a valósággal, és sorra tiltja le a Tears of the Kingdom PC-s emulációjáról készült videókat internetszerte (ezért sem tudunk linkelni semmit). Ennek a vége valószínűleg a játékot kiszivárogtató kalózok elleni hadjáratban fog csúcsosodni, ha pedig lesz rá mód (és a Nintendo meg fogja találni), akkor igen nagy rá az esély, hogy bíróságra viszik az ügyet – ahogyan azt tették már számtalan más esetben.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Hamarosan MAGYARUL lehet játszani a Dead Island 2-t és a Jedi Survivort

 

Borítókép: GamingBible

×