2021 óta is rendeződött a mezőny.

A YouTube-ot 2005 februárjában alapította három korábbi PayPal-alkalmazott. 2006 novemberében a céget 1,65 milliárd dollárért (akkori árfolyamon számolva 318 milliárd forintért) vásárolta meg a Google LLC, és azóta annak leányvállalataként működik. A többi szinte már történelem. Az elmúlt évtizedek, évek során rengeteg videó került fel a platformra, több ikonikus mozgóképpel megáldva a felhasználókat. 2021-ben már egyszer átnéztük a legnézettebb videók listáját, ám azóta ez kicsit megváltozott. A DigitalTrends segítségével a mostani erőviszonyokat is megtudhatjuk.

Neked melyik a kedvenced?

10. Multi-Colored Eggs on the Farm – 4,88 milliárd megtekintés

 

Több, gyereknek szánt tartalom is felbukkan majd a listában, rögtön egy ilyennel is nyitunk. A videó története farmon élő, vidám tojások körül forog, mely a szórakoztatás és a tanulás kedvéért még színt is váltanak. Sokak szerint kicsit hátborzongató atmoszféra köszönt vissza ránk ebben az orosz videóban.

9. Mark Ronson ft. Bruno Mars Uptown Funk – 4,91 milliárd megtekintés

 

Gyerekeknek való mese után rögtön egy zeneszámmal találkozhatunk. 2014 novemberében töltötték fel a videómegosztó felületre, azóta nem is lehet eltávolítani a TOP 10-es listákról.

8. Cocomelon Nursery Rhymes — Wheels on the Bus – 5,18 milliárd megtekintés

 

A 2021-es listán található Bath Song hatalmas sikerét követően a készítők egy másik videója is egészen a nyolcadik helyig kúszott fel.

7. ChuChu TV — Phonics Song with Two Words – 5.27 milliárd megtekintés

 

Újabb gyermekeknek szánt tartalom, újabb 5 milliárd feletti megtekintés. Nem árultak zsákbamacskát a videó feltöltői, az ABC betűit tanulgathatják a gyerkőcök.

6. Wiz Khalifa ft. Charlie Puth — See You Again – 5.87 milliárd megtekintés

 

A számot a 2015-ös Furious 7 című akciófilm soundtrackjén találhatjuk meg, a 2013. november 30-án a kaliforniai Valenciában autóbalesetben elhunyt Paul Walker előtt tisztelegtek az alkotók. 

5. Ed Sheeran — Shape of You – 5.98 milliárd megtekintés

 

Egy újabb kihagyhatatlan zenei remekmű. 2021-ben még a virtuális dobogó alsó fokán kapott helyett, 2023-ra egészen az ötödik helyig csúszott vissza.

4. Cocomelon Nursery Rhymes — Bath Song – 6.17 milliárd megtekintés

 

2021-ben alig ért fel a legjobb 10 közé, most pedig már a harmadik helyezettet ostromolja. Úgy tűnik, hogy vagy zenével vagy gyermekeknek szánt tartalommal lehet igazán nagyot durrantani YouTube-on.

3. LooLoo Kids — Johny Johny Yes Papa – 6,69 milliárd megtekintés

 

Alig másfél perces videó, ám 2021 óta közel másfél milliárddal gyarapodott a videó alatti számláló.

2. Luis Fonsi ft. Daddy Yankee — Despacito – 8.15 milliárd megtekintés

 

A második helyezett jól elhúzott, közel másfél milliárddal több megtekintést hozott össze az a zeneszám, amit biztosan hallott már mindenki legalább százszor az elmúlt években.

1. Pinkfong — Baby Shark Dance – 12.77 milliárd megtekintés

 

Legutóbb is ezen a helyen találhattuk meg, ám azóta több mint négy milliárd megtekintéssel gondoskodtak arról a felhasználók, hogy jó ideig ne is lehessen letaszítani a trónról.

Neked melyik volt a kedvenced? Hamarosan tovább alakul a platform:

Változások jönnek! – Ilyenné alakulhat át a Youtube kinézete és elrendezése

 

×