Egy startup úgy döntött, hogy ingyen kínál tévét az ügyfeleinek, persze van egy csavar. Ez azonban talán nem olyan nagy ár.

Amikor egy cég valamit teljesen ingyen kínál, ott lehet tudni, hogy valami meghúzódik a háttérben. Ez a Teevee nemvű startup esetében sincs másképp, de talán nem kérnek olyan nagy árat egy új tévéért. Valóban elég merész ötletnek tűnik a Teevee terve, miszerint tényleg ingyen kínál majd nem is kis méretű tévéket az embereknek. A Pluto TV társalapítója, Ilya Pozin egy olyan startupon dolgozik, amely még idén be akar mutatni egy reklámokat közvetítő tévékészüléket – írja a Lowpass.

Reklámokat kell nézni az ingyen tévéért cserébe.

A Teevee Corporation, ahogy Pozin új cégét hívják, egy újfajta tévékészüléket kínál majd, ami a főképernyő mellett egy kis képernyőt is tartalmaz majd, amin folyamatosan reklámok mennek. A vállalat célja, hogy a tévét ingyen adja, majd a második képernyőn megjelenő hirdetéseket értékesíti.

A Teevee tévéje teljesen más lesz, mint amit eddig megszokhattunk. A második képernyőt egy hosszú sávnak kell elképzelni, ahol folyamatosa futnak a reklámok, de látható lesz rajta például a helyi időjárás, a hírek és a sporteredmények eredményei is. A hírforrások közül a Teevee többek között a Bloomberget, a CNN-t és az ESPN-t szeretné integrálni a hírfolyamába.

További rossz hír, hogy a tévén csakis a cég által bizotsított streaming szolgáltatásokat lehet nézni. Ennek ellenére valószínűleg még így is jó ajánlatnak tűnik, hiszen teljesen ingyen adnak egy tévét. Ha minden igaz, a cég valamikor az idén megkezdi a működését, de egyelőre természetesen csak az Egyesült Államokban.

Ha a dolog viszont bejön, és elterjedt lesz, lehet, hogy máshol is lesz hasonló. Mit gondolsz az ötletről?

Ez is érdekes:

Nézd, amíg lehet! – 26 (!!!) film kerül le a Netflixről egy héten belül

 

×