Alaptanácsok azoknak, akik ugyan nem játszanak (gyakran), de egy igazi hardcore gamerrel élnek együtt.

Abban az esetben, ha gamer vagy, vagy egy gamerrel élsz együtt, vagy volt már erre példa, akkor ez a cikk NEM neked szól. Ezúttal szeretnénk azokat megszólítani, akik nem igazán vannak tisztában azzal, mit vállal az, aki egy igazi, harcore gamerrel költözik össze, legyen az indok bármi. Ha gamerként olvasod ezt a cikket, akkor csak azért olvasd végig, hogy vajon igazunk van-e a következő állításokat illetően.

Íme 5 dolog, ami azt jelenti, hogy gamerrel élsz együtt.

Természetesen az 5 következő jellemző olyan is lehet, amire már bizonyára te is gondoltál és nem meglepő. Mindazonáltal ezeket érdemes végiggondolni, sőt nem hibáztatni emiatt azokat, akik így töltik el a saját szabadidejüket. Fontos megjegyezni, hogy mindenkinek szüksége van hobbira, és olyan időre, amikor azzal foglalkozik, amivel akar. Cikkünk célja, hogy mindenki megértse, hogy egy-egy gamer miért viselkedik úgy játék közben, ahogy.

1. Soha nem fogod tudni, hogy hozzád szólnak vagy nem. Nem hallanak téged.

Valószínűleg ez a legbosszantóbb igazság. A legtöbb gamer ugyanis – ha másokkal együtt játszik – hangban is kommunikál az emberekkel, játék közben pedig beszélgetések is kialakulhatnak. Ilyenkor a játékosok sokat beszélnek, és bizony néha nem lehet tudni, hogy a többiekhez szóltak, vagy valaki másnak a szobában. A másik hasonló dolog, hogy amikor hozzá akarsz szólni, akkor nem igazán hallja. Ezt sajnos meg kell szokni, és egy jelrendszert kitalálni arra, hogy tiszta legyen, hogy éppen ki kihez szól. Egyébként egy-egy online harc közben nehéz is kommunikálni a gamerekkel. Mind ismerjük szerint ezt a szituációt, mivel a játék közben az infózás, a kommunikáció nagyon fontos, sőt néha elengedhetetlen. Enélkül online játékot játszani nem éppen célravezető.

2. Teljesen más oldalukat fogod hallani és látni.

Valamiért tény, hogy az emberek teljesen máshogy viselkednek játék közben, vagy egy gamer közegben. A nyelvezet, a kommunikáció megváltozik, a legkifinomultabb emberek is hangosak vagy káromkodni kezdenek. Tisztelet a kivételnek. Meg persze hallhatók lesznek olyan szavak, melyeket még sehol nem hallottál. Ezen nem kell meglepődni, csak el kell fogadni. Ettől senki nem lesz más ember, de néha a játék furcsa dolgokat képes kihozni a játékosokból. Szerencsére ez csak a játék idejére korlátozódik.

3. Az estéket egyedül fogod tölteni.

Akinek nincs hobbija, de hardcore gamerrel él, keressen magának. A játékosok ugyanis leginkább munka vagy vacsora után jönnek össze játszani, ha csak nem hétvégén. A sok-sok program helyett gaming idő lesz többségben. Persze ez sem mindenkire jellemző, van aki tökéletesen megtalálja az egyensúlyt a játék és az élet egyéb területe között. Az igazi hardcore gamerek azonban igyekeznek minden időt a játékkal tölteni.

4. Gyakran hallod ezt: „na még egy utolsó kör”

Aki gamerrel él, vagy maga is az, jól tudja, hogy az online kompetitív játékokat nehéz abbahagyni. Ez azért van, mert minden egyes új meccs új lehetőséget ad a győzelemre. Néha nehéz úgy abbahagyni a játékot, hogy csak a vereség érzése van bennünk. Kell legalább egy győzelem, hogy nyugodtan aludjunk. Ehhez pedig néha még egy kör kell. Vagy még egy. Vagy még egy……. vagy még egy…..

5. Kell a külön gamer setup, vagy nem lesz közös tévé

Aki gamerrel él együtt, jól teszi, ha szerez magának egy külön tévét, vagy számítógépet, ha jót akar magának. Az igazán jó játékélményhez ugyanis a legjobb eszközök kellenek. Fontos a jó felbontás, a képfrissítési arány, a szoba bevilágítása, a kiegészítők, és hogy milyen messze van a hűtő és a mosdó.

A játékosok néha szeretik elfoglalni a tévét, vagy éppen telerakni a teret a kiegészítőkkel, mint a fejhallgató, kontroller stb. A legjobb egy külön szoba a gamereknek, ott ők is jobban érzik magukat, mert nem zavarja külső körülmény a játékot. Ha pedig a tévén azt látod, hogy LOSE, akkor jobb, ha egy kicsit nem szólsz semmit. (Ez egy vicc volt!)

Azt gondoljuk, hogy ezek a legalapvetőbb igazságok, amikor valaki nem gamerként egy hardcore gamerrel él együtt. Te tudsz még olyat mondani, ami jellemző? Írd meg kommentben!

Ezt láttad már?

KVÍZ: Kitalálod a karaktert csupán a ruházata alapján?

 

×