Közel fél órán keresztül mozog a szupervárományos sci-fi, a The Invincible.

A CD Projekt Red (The Witcher 3, Cyberpunk 2077) és a Techland (Dead Island, Dying Light) lengyel fejlesztőiből verbuválódott Starward Industries csapata nem egészen két évvel ezelőtt jelentette be a Stanisław Lem 1964-es azonos című legendás regényén alapuló retrofuture-atompunk stílusú sci-fi játékot, a The Invincible-t, amit azóta is bőszen kalapálnak.

Az ígéretes játékról viszont néhány kisebb infómorzsán és rövidebb előzetesen túl nem sokat tudtuk meg, most azonban – a kitűzött megjelenéshez közeledve – megtörni látszik a jég, és egyre több mindent mutatnak meg a nagyérdeműnek.

A mai napon például már a tartalomgyártók számára elérhető egy exkluzív demó is, amiben a történet egy kisebb, korai szegletét ismerhetjük meg, illetve vethetünk néhány pillantást a kifejezetten mutatós látványra is – amiért amúgy az Unreal Engine 5 tehető felelőssé. Ugyanakkor a játékmenet tekintetében „csak” egy nyomozós-felfedezős szekvenciát láthatunk, tehát aki eszeveszett akcióra számít, az mindenképp csalódni fog.

De egyébként a játék egésze is lassabb lesz, mint amit a fejlesztőktől korábbi munkáikból megszokhattunk. A The Invincible egy gondolkozósabb, felfedezősebb, a pszichológiai nyomasztást sokkal inkább előnyben részesítő játék lesz, amely során Dr. Yasnát irányítva kell derítenünk, hogy pontosan mi történt a Marshoz hasonlító Regis III bolygón rekedt kutatókkal.

Megjelenési dátumot viszont még mindig nem tudunk, de a tervek szerint még idén megérkezhet PC-re, Xbox Series és PS5 konzolokra. Az alábbi játékmenetet egy kisebb youtuber, SurvivalBob készítette, amiben közel fél órán keresztül mozog a The Invincible:

Ezt is érdemes elolvasnod:

13 zseniális videojáték, amit fantasztikus élmény többször újrajátszani

 

×