Annak ellenére, hogy a Microsoft egyébként ebben bízik.

A múlt héten a brit Verseny- és Piacfelügyelet (CMA) hivatalosan is megakadályozta az Activision-Blizzard Microsoft felvásárlását az Egyesült Királyságban. Ezt egyébként egy 418 oldalas zárójelentés kísérte, amely részletezi, hogyan jutott a hatóság a döntésre. A jelentés több okot is felvázol a blokkolásra, többek között azt, hogy az közvetlenül befolyásolná a „gyorsan növekvő felhőalapú játékpiacot”, és van egy további ok, amire nemrég hívta fel a figyelmünket a WCCFTech.

Úgy tűnik, a hatóságok is elismerik, hogy a Switch nem alkalmas a CoD játékok futtatására.

A Microsoft fontos lépése, ami az akvizíció részeként született, a cég 10 éves kötelezettségvállalása volt, hogy a Call of Duty játékokat a Switchre is elhozza, ami a CMA szerint „technikailag nem képes” a játék futtatására úgy, hogy az hasonlítson az erősebb platformok játékélményéhez.

A Nintendo jelenleg nem tesz elérhetővé Switch platformján egyetlen CoD-ot sem, és nem láttunk bizonyítékot arra, hogy a konzol technikailag képes lenne a CoD olyan verziójának futtatására, amely a játékmenet és a tartalom minőségét tekintve hasonló az Xbox és a PlayStation konzolokéhoz.

A hatóság jelentésében található megjegyzés annak ellenére született, hogy a Microsoft korábban bizakodóan nyilatkozott a port megvalósíthatóságáról. Még februárban a Microsoft elnöke, Brad Smith kijelentette, hogy a sorozat „úgy fog futni” a Switch-en, ahogyan az elvárható lenne. Ezt később a Microsoft Gaming vezérigazgatója és Xbox-főnök Phil Spencer is hangsúlyozta, aki kijelentette, hogy a vállalat célja, hogy a CoD „legjobb verzióját” hozza el minden platformra, így a Switch-re is.

A Call of Duty játékok Switches megjelenése a felvásárlás jóváhagyásától függött. Ahogy az várható volt, az Activision Blizzard kritizálta a CMA döntését, a Microsoft pedig hivatalosan is bejelentette, hogy fellebbezni fog, így a tervezett felvásárlás egyelőre még mindig lehetséges.

Ezt láttad már?

Jövő héten offolják a PS Plus Collectiont – Eddig van időd behúzni ezt a 19 játékot

×