Egy játékos egyik pillanatról a másikra GTA-milliomos lett.

Aki játszott vagy játszik a GTA Online-nal, az jól tudhatja, hogy San Andreas-Los Santos-szerte semmi sincs, amit ne lehetne jó pénzért cserébe megvenni. Imádod a sportkocsikat? Perkálj! A brutális tűzerőért bolondulsz? Fizess érte! Menő lakásokba költöztetnéd a karaktered? Van az a pénz! De mindez csak a jéghegy csúcsa, a GTA Online-ban szinte bármire és mindenre el lehet verni a virtuális dollárt.

Egy Skraelos nevű játékos és társai is szerették volna elkölteni a valódi pénzből beváltott GTA bankóikat, amiből készleteket akartak venni a bünkerükhöz, amikor a játék egyszer csak összeomlott. Miután újra belépett a játékba azt vette észre, hogy a pénzt ugyan levonásra került, de a szajrét nem kapták meg. Skraelos a PCGamesN-nek elárulta, hogy atomskót, ezért hiába nevetségesen kevés összegről, mindösszesen 75.000 GTA-beli dollárról volt szó, jelentette a hibát a Rockstarnak, és visszaigényelte a pénzt.

Viszonyításképp: a Rockstar felületén 1500 forintért lehet 250.000 játékbeli dollárt váltani, 30.000 forintért pedig már 10 millió GTA dollárt öntenek az ember nyakába.

GTA 5 player asks Rockstar for $75k refund, gets $32 million instead: An image displaying a message in multiplayer sandbox game GTA Online

A lényeg, hogy a visszaigényelt pénzösszeg tényleg nagyon kevés. De éppen ezért nagyon furcsa a játékos szerencséje, aki többszörösen kapta vissza. A Rockstar figyelmetlenségből, vagy valamilyen más hibából fakadóan ugyanis több mint 32 millió dollárt utalt át, ami átszámolva körülbelül 100.000 valódi forintost ér.

A tévesen kiutalt pénz elvileg még nem tűnt fel a Rockstarnak, ezért is furcsa, hogy Skraelos megosztotta a sztoriját a Redditen, majd nyilatkozott a PCGamesN-nek. Mondjuk egyébként sem tervezte elkölteni a jogtalanul szerzett vagyont, hiszen ha elköltené, azzal egy komolyabb büntetést is megkockáztatna. Ilyenkor tehát – játéktól teljesen függetlenül – az a legjobb, ha hasonlóképp jelentjük a hibát, mint a tranzakció meghiúsulásakor, majd várjuk, hogy helyreálljon a világ rendje.

Ezt is érdemes elolvasnod:

8 híresség, akik kiverték a hisztit, mert viccet csinált belőlük a South Park

 

×