Egy újabb moddal lesz még gyönyörűbb az egyébként is ultralátványos Red Dead Redemption 2.

Egészen elképesztő még leírni is, de a Red Dead Redemption 2 idestova már az ötödik évét tapossa. Azért ennyire hihetetlen a dolog, mert a Rockstar Games western eposza mind a mai napig a legcsodálatosabban festő videojáték széles e vidéken, amellyel a legtöbb esetben még a legújabb fejlesztések sem képesek felvenni a versenyt.

Bár kihívók azért akadnak bőven. Ott vannak például a Sony saját gyártású címei, a Ghost of Tsushima, a The Last of Us Part 2, a God of War, vagy akár a Horizon-sorozat, melyek valóban elképesztő látvánnyal operálnak, de ha nagyon őszinték akarunk lenni, maximum csak megközelíteni tudják a RDR2 nagyságát. Főleg, hogy a késő vadnyugati kaland sokkal részletgazdagabb és nyitottabb bármelyik felsorolt játéknál.

Viszont képzeljük csak el, hogy milyen grafikája lehetne, ha a Rockstaréknál kicsit hozzáigazítanák a 2020 végén megjelent erősebb konzolokhoz és az azokkal megegyező erejű videokártyákhoz? Hogyan nézhetne ki, ha mondjuk ray tracinget, vagy magasabb felbontású textúrákat kapna?

Valószínűleg pofátlanul jól.

Erre viszont hivatalos oldalról egyáltalán nincs affinitás, ezért ha valaki még az eredetinél is szebb játékot szeretne viszont látni, kénytelen ránézni a modderek fejlesztéseire. Mint például és kiváltképp az Instanity nevű modder legújabb textúracsomagjára, ami 4K-s textúrákkal teszi még részletesebbé a főbb karaktermodelleket.

Ezt a pakkot INNEN lehet letölteni (természetesen és sajnos kizárólag PC-n), de mellé mindenképp érdemes még felpakolni az alábbi grafikai javításokat is, melyek a DSO szerint elvileg kompatibilisek a legújabb grafikai tuninggal. Ott van például, ami a fegyverek kinézetén javít, akad, ami az összes NPC haját teszi élethűbbé, vagy ami az összes növényzet megjelenését varázsolja valószerűbbé. Illetve azt a csomagot is érdemes leszedni, ami a belső bevilágítást módosítja, hogy az a lehető legközelebb álljon a valósághoz.

A 4K textúracsomaggal így fest a RDR2:

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ez volna a valaha készült (eddigi) leggyönyörűbb videojáték?

 

×