Az Apple két korábbi dolgozója szerint felesleges kijelzővel szötymögni, mikor ott a tenyerünk, amire az amúgy beszélő AI vetíteni is tud.

Leáldozhat az okostelefonoknak, amelyek legfontosabb funkcióit teljesen kiválthatja a Humane, a két egykori Apple mérnök tenyérprojektor telefonja. Vagy mije.

Forrás: TED Talk

A készülékről egyelőre csak kiszivárgott rövid videók léteznek, abból a TED-előadásból, aminek a premierjét erre a hétvégére ígérték. Szóval hamarosan okosabbak leszünk, de már így is elég biztos, hogy Imran Chaudhri és Bethany Bongiorno valami nagyon különlegeset alkotott. Előbbi egy TED Talk műsor felvételén mutatta be a viselhető eszközt, amit a mellkasa bal oldalára csíptetett (vagy a zsebéből fityeg?), és onnan a tenyerébe vetíti alkotótársa hívását – vette észre az Axios.

 

A Humane kapcsán az Inverse számolt be részletesebben a találmányról. Chaudhrira hivatkozva azt írják: mesterséges intelligencia alapú eszközről van szó, és tényleg a TED Talk eseményén mutatták be először a nyilvánosság előtt. Ha minden igaz, ma valamikor meg is osztják az erről készült teljes felvételt.

Amúgy a hideg kiráz, ha megnézed akár csak a részleteket is.

Imran Chaudhri az előadásban úgy fogalmaz, hogy ez az eszköz nem egy tőle független mesterséges intelligencia, hiszen, ha kell, az ő hangján szólal meg, például franciául, ha egy párizsi utcát járva le kell szólítanunk egy helyit, útbaigazításért:

 

A feltaláló elárulja: a Humane erre egy AI beszédmodell segítségével képes, ami „része a saját AI-jának, vagyis nem deep fake”.

„Ez az én AI-m, ami a kezembe adja a képességet arra, hogy bármilyen nyelven beszéljek, és ti engem halljatok viszont belőle, az én érzelmi állapotomban, a saját hangomon”

– magyarázta a megdöbbent közönségnek. De a hívásfogadás és a késleltetett tolmácsolás még messze nem minden. A kütyü emlékeztetőket, jegyzeteket, értesítéseket jelenít meg, vagy foglal össze szóban, de kérdéseket is fogad, amikre azonnal válaszol. Chaudhri megkérdezte tőle, hogy hol tud a közelben ajándékot venni a feleségének, mielőtt holnap hazautazik. Erre a Humane megmondta, merre találja a legjobb bevásárlónegyedet.

Még komolyabb ugyanakkor az alábbi videó, amelyen a feltaláló csak megmutat egy csokiszeletet az AI-vezérelt eszköznek, azt kérdezve, hogy ezt megeheti-e. Mivel az AI tisztában van az ételérzékenységével, közölte: a kakaóvaj tartalom miatt nem javasolja.

 

Így érkezik meg az AI hamarosan PC-re is:

Villámgyors frissítés, mesterséges intelligencia? – Ezért lesz jó a Windows 12

 

×