A segélyszervezettől elég szokatlan akcióba beszáll a Fortnite is – mutatjuk milyen törvényei vannak a valódi harcnak, amire felszólít fel a Vöröskereszt.

A Nemzetközi Vöröskereszt azt szeretné, ha a világ gamerei szembesülnének vele, hogy milyen etikai szabályai vannak az igazi háborúnak, mert az, amit a játékokban művelünk,

csak mese habbal, ugyebár.

Az igazi háborúnak vannak általánosan elfogadott szabályai, amelyekre a Vöröskereszt szerint azért van szükség, hogy minél több életet lehessen megóvni és a harcok ne okozzanak nagyobb szenvedést az elkerülhetetlennél. Persze a legjobb háború az elkerült háború, de ha már kirobbantak a harcok, vannak bizonyos regulák, amit a világ minden táján – elvileg – magáénak (kellene) érez(nie) a hadseregnek.

Az IGN azt írja, a Vöröskereszt arra szólítja fel a shooterek közönségét, hogy tartsanak be négy alapvető szabályt (a valóságban persze ennél jóval több van), miközben a digitális harcmezőn küzdenek:

  1. Ha egy ellenség földre kerül, tilos tovább lőni!
  2. Barátságos karakterekre tilos tüzet nyitni!
  3. Házakban, iskolákban és kórházakban tilos harcolni! Ha mégis elkerülhetetlen, minimalizálni kell a rongálást!
  4. Ha van nálad egészségügyi csomag, azt másokon is kötelező használni!

A Vöröskereszt közleményben tudatta, hogy az Arma III és a Fortnite hivatalosan is részt vesz a kihívásban, sőt, utóbbihoz készült egy kompetitív mód, a Play by the Rules, amiben megkövetelik a valódi háború nemzetközi egyezményekben lefektetett szabályainak betartását.

Addig is, ha a legvalósághűbb játékokra vágysz:

Mindened a csata? Ez a 10 legrealisztikusabb háborús játék

 

×