Ha te is imádtad a FEAR-sorozatot, és neked is nagyon hiányzik, akkor erre a játékra mindenképp érdemes lesz odafigyelned.

Gondolom, remélem, nem én vagyok az egyedüli, aki imádta a 2005-ös megjelenésű F.E.A.R. First Encounter Assault Recon című horror-FPS csodát. A FEAR egyszerűen egy tökéletes akciójáték, amiben minden tökéletesen összeérik: a történet jól megírt, a grafika elképesztő volt az idejében, a játékmenet és a gunplay pedig mesterien működött az időlassításos mechanikával.

Mondjuk a játékot készítő Monolithnak nem kevés tapasztalata is volt az FPS-ek terén, hiszen korábban ők csinálták a legendás Blood és a No One Lives Forever játéksorozatokat, ők feleltek az Aliens vs Predator 2-ért, illetve az ő istállójukból gördült ki a mára teljesen elfeledett, de egyébként fantasztikus Tron 2.0 játék is. Szóval értették a dolgukat, a korábbi munkásságuk gyümölcse pedig a FEAR-ben érett be igazán.

A FEAR 2-vel még úgy ahogy tovább tudták vinni a lángot, a harmadik rész viszon, amit már egy másik csapat fejlesztett, teljesen elvesztette a kapcsolatot a sorozattal. Így tulajdonképpen az igazi FEAR végét 2009-re datálhatjuk, ami azt jelenti, hogy idestova 14 éve szenvedünk feartelenségben. Ezen a hatalmas hiányérzeten próbál meg enyhíteni az elsőjátékos Trepang Studios, ami célul tűzte ki továbbvinni a FEAR örökségének lángját.

Az FPS-ük címadását nem különösen godolták túl, amit a Steamen Trepang2 címen lesz érdemes keresni a június 21-i megjelenése után. Bár ez a két hónap semmi a 14 évhez képest, a stúdió azért kiadott egy demót, amiben a FEAR-re éhes játékosok belekóstolhatnak az ígéretes szellemi örökösbe.

A Trepang2 egyébként rendelkezik majd egy FEAR-hez nagyon hasonló sztorival, amiben egy névtelen szuperkatonával kell bosszút állni a mindenféle gonosz kísérletet végző Horizon vállalaton. Természetesen a játék dugig lesz akcióval, időlassításos „gun-fu”-val, na meg para horrorelemekkel is, melyeket egytől-egyig a legelső FEAR-ből lestek el. Szerencsére viszont nem egy egyszerű nyúlásról van szó, hiszen egy csomó új elemmel és mechanikával dobják fel a 2005-ös – amúgy tökéletes – receptet.

A demóhoz egy nagyon hangulatos előzetest is mellékeltek, ami ha nem hozza meg a kedved, akkor semmi:

Ezt is érdemes elolvasnod:

A videojátékok törtnetének 7 legvállalhatatlanabb, legtrágyább PC-s portja

 

×