A klasszikus játékmóddal kaptunk némi mikrotranzakciót is a húsvéti szendók mellé.

A húsvéti sonka-torma-tojás trió mellett beköszönt a napokban a Resident Evil 4 Remake korábban beígért Mercenaries játékmódja is, ami az eredetihez hasonlóan egy amolyan pontozásos túlélőmód. Ezzel együtt viszont egy problémás dolog, a mikrotranzakció is beette magát a modern átiratba, mellyel a játékosok kvázi csalásokat vásárolhatnak maguknak.

Ha erről a legendás mém ugrik be, ami a klasszikus és az új cheateket figurázza ki…

…akkor az nem a véletlen műve. Az ilyen játékkönnyítések már egy ideje a Resident Evil-sorozat sajátjai – már volt ilyesfajta mikrotrazakció a Village-ben, amiben 99 centért lehetett lőszert, gyógyító tárgyakat és lockpickeket vásárolni, de még a Resident Evil 2 Remake-ben is találkozhattunk hasonlókkal. Ez érkezett meg most a RE4-be, amiben mostantól különböző kiszerelésben vehetünk fegyverfejlesztéseket.

A legolcsóbb Weapon Exclusive Upgrade Ticket 2,99 dollárba – kb. egy ezresbe kerül, de van 2500 és 3500 forintos pakk is.

Persze nem arról van szó, hogy bizonyos extrákat mikrotranzakciónak csúfolt paywall mögé rejtették volna, ezek a fegyver upgrade „jegyek” ugyanis játékkal is megszerezhetők. A megvehető pakkok csupán felgyorsítják a folymatot azok számára, akik nem pörgetik a Mercenaries módot naphosszat. Hogy ez mennyire egy etikus megoldás, az tökéletes vitaalap lehet, de tény, hogy még mindig egy elegánsabb megoldás, mint sok más a piacon.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Iszonyatosan félelmetes Lovecrafti horrorjátékot képzelt el az AI

 

×