Nem április elsejei poén volt, az Asus ROG Ally tényleg létezik, és nagyon le szeretné verni a Steam Deck veséjét.

Az Asus két nappal ezelőtt, egészen pontosan április elsején, még ennél is konkrétabban bolondok napján jelentette be, hogy egy teljesen új eszközzel harcba szállna a Nintendo Switch és Steam Deck párossal a kézikonzolok piacán. Mivel az ehhez készült bejelentő előzetes egészen viccesre sikerült, a legtöbben azt gondoltuk, hogy csak egy áprilisi tréfáról van szó, és az Asusnak esze ágában sincs egy ilyen masinával előrukkolni – még ha egyébként egészen pofás is.

Most azonban a gyártó mindent tisztázott, miszerint messze nem poén tárgya az Asus ROG Ally, a kézikonzol tényleg meg fog jelenni, méghozzá nem akármilyen kiszerelésben.

Íme az Asus ROG Ally

Az Asus játékgépe természetesen a Valve masinájának lesz a valódi ellenfele, lévén a Nintendo sok-sok tizenéve már egy teljesen másik állatfajt képvisel a játékiparon belül. Az Ally ennek megfelelően Windows 11-támogatással lesz ellátva, és ha hihetünk a gyártónak, akkor a lehető legdurvább mobil GPU-val lesz ellátva, ami messze túl fogja szárnyalni a Steam Deck képességeit.

Ami a kijelzőt illeti, az Ally ezen a téren is felülmúlja a Switch-Steam Deck duót. Bár méretben marad a Valve 7 inches megoldásánál, a felbontás teljesen Full HD-s (1920×1080) lesz, méghozzá 120 Hz-es képfrissítéssel, plusz 500 Nites maximum fényerővel (SD: 1280×800, 60 Hz, 400 Nit). Sőt, állítólag már az Ally prototípusa is csendesebb, mint a Steam Deck, ami számszírűsítve 17 decibelnyi zajcsökkentést jelent.

 

Ennél több technikai részletet viszont nem tudunk mondani, az Asus viszont esküszik rá, hogy ez lesz minden idők legerősebb kézikonzolja, ami valódi PC-s élményt csomagol nekünk az útra. Persze a riválisokhoz hasonlóan ezt sem kizárólag handheld módban lehet használni, azaz ha úgy tetszik, akkor dokkolva nagyképernyőn is játszhatunk majd.

A képességein túl inkább a Windows-kompatibilitása a legvonzóbb benne, hiszen ez azt jelenti, hogy nem csak a Steam, hanem az összes létező PC-s bolt és szolgáltatás elérhető lesz rajta: azaz a Game Pass, a GeForce Now, az Epic Games Store és a Battle.net is – a végtelen mennyiségű eulátorról már nem is beszélve.

Sajnos az áráról és a pontos megjelenési dátumról semmit sem tudunk, de szinte biztos, hogy még idén kezükbe vehetik a kis bestiát, ami leverni hivatott a Switch, de legfőképp a Steam Deck veséjét.

via – The Verge, PCGamesN

Ezt is érdemes elolvasnod:

Minden játékban benne van, de mi az és miért kapcsold ki a Chromatic Aberration-t?

 

×