Egy csomó rajongó követeli, hogy a Rockstar még időben növelje a GTA 6 maximális lobbiméretét, mert a kiszivárgott infók alacsony létszámra utalnak.

Úgy tűnik, gáz van a fejlesztés alatt álló GTA VI online módjának maximális lobbiméretével, aminek a számai nemrég kiszivárogtak a netre, és a rajongók nem biztosak benne, hogy elég nagy lesz.

Még 2022 szeptemberében árasztotta el nevetséges mennyiségű információ az internetet a GTA VI-ról, miután egy hatalmas, korai játékmenet-felvételeket és adatokat tartalmazó szivárgás történt – emlékeztet a Gaming Bible. A Rockstar Games megerősítette a leak hitelességét, és közölte, hogy egy harmadik fél jutott hozzá illegálisan az adatcsomaghoz, egy hálózati behatolás során.

A rajongók azóta is ebből a pakkból szemezgetnek ki újabb és újabb infókat a készülő játékról – most éppen annak online módjáról is.

Az Insider Gaming beszámolója szerint egy rajongó a Twitteren osztotta meg, hogy rátalált első GTA VI Online felvételekre, amiket szerinte eddig nem sokan, vagy leginkább senki sem vett észre a klipekben. A videót bizonyítékképpen csatolta is, de azt annak rendje-módja szerint gyorsan letiltották, „a szerzői jogok tulajdonosának bejelentésére”.

Ezután képernyőfotót tweetelt a videóból, amin egy szöveg is olvasható: „PL: 2/32”. A kód valószínűleg a 32 játékosból (PL=Player) a második számút jelöli, így innentől elég egyértelműnek tűnik mit is látunk a képen:

az online módban a lobbik 32 játékost fognak támogatni.

Ha ez igaz, akkor előrelépés történik a GTA Online jelenlegi lobbiméretéhez képest, hiszen abban csak 30 játékos barangolhat együtt Los Santosban, de sokak szerint ez a növelés túlságosan sovány.

Sokan a Warzone mintájára minimum 64 és maximum 100 játékosra szavaznának, de még az sincs elszállva a 32 játékos tényétől, aki kevésbé elégedetlen.

Azzal nagyjából mindenki egyetért az izzó fórumokon, hogy a tervezett létszám egy lobbira ma már édeskevés lesz.

Voltak persze, akik védelmükbe vették a fejlesztőket azzal, hogy „a játék még ki sem jött”. Mi sem tudunk jobbat érvet: egyelőre kár rugózni leakből származó adatokon, mert a GTA 6 fejlesztéséből jó eséllyel még évek vannak hátra. Borítékolhatjuk, hogy a végső változatban minden nagyon más lesz, mint amit eddig láttunk belőle.

Ezek viszont elég konkrét és végleges ténynek tűnnek:

Nevetségesen sok esemény és románc a GTA VI-ban: Te döntesz a szereplők szexuális életéről

 

×