13 nagyon hosszúra nyúló év után az eredeti színész és alkotói gárdával támad fel a Scott Pilgrim a világ ellen.

A képregényrajongók körében a 2010-es esztendő leginkább a Vasember 2 miatt volt hangos, viszont nem ez volt az egyetlen izgalomra okot adó képregényadaptáció az évben. Ugyanekkor küldték moziba Edgar Wright rendezte Scott Pilgrim a világ ellen című filmet is, ami Bryan Lee O’Malley párkötetes, de óriási hatású és irdatlan nagy kultusz övezte képregénysorozatát hivatott feldolgozni.

Ezt pedig egészen zseniálisan tette, sőt, sokkal jobb, kreatívabb és okosabb adaptáció lett, mint akkoriban mondjuk a Vasember 1-2, vagy mint amilyen a Hihetetlen Hulk is volt (a gyengusz Thor 2011-es). A Scott Pilgrim film viszont közel sem lett akkora mozisiker, mint a Marvel titánjai, így nem kapott folytatást, a képregényekhez hasonlóan pedig megmaradt a világ egyik legalulértékeltebb underground gyöngyszemének.

Pedig már a szereposztás is világsikerért kiáltott: a címszereplőt például az akkortájt eléggé hype-olt, amúgy zseni Michael Cera alakította, Ramona Flowerst pedig az a Mary Elizabeth Winstead játszotta, akit a nézők nem sokkal korábban Quentin Tarantino Halálbiztosában, illetve a Die Hard 4-ben láthattak. De mellettük olyan világsztárok is felbukkantak főbb karakterek bőrében, mint Chris Evans, Brie Larson, Brandon Ruth, Aubrey Plaza, Anna Kendrick, Bill Hader, Kieran Culkin, vagy Jason Schwartzman.

 

Azóta eltelt 13 év, és hiába voltak mindig nyitottak a színészek egy esetleges második fejezetre, az sosem készült el. Most azonban, tulajdonképp a lehető legnagyobb semmiből a Netflix húzott egy váratlan reménysugarat, ami a minap bejelentette, hogy feltámasztja Scott Pilgrim legendáriumának ezen részét.

A streaming szolgáltató ugyanis animációs Scott Pilgrim sorozatot készít, méghozzá a film színészeivel és alkotóival a fedélzeten.

Azt sajnos nem tudni, hogy a sorozat közvetlen folytatása lesz-e a 2010-es történetnek, vagy mindent elölről kezdenek, de a színészek bevonása azt sejteti, hogy több szálon fog kapcsolódni ahhoz. Az animációs jelleg pedig több dolog miatt is indokolt: egyrészt képernyőre viheti a képregény látványvilágát, annak sokszor totális káoszával és abszurditásával együtt, amit élőszereplős formában csak nehezen tudnának kivitelezni. Másrészt az eredeti színészek az eltelt évtizedben sokat változtak küllemre, így nehezen tudnának már hitelesen festeni a huszonéves karakterek szerepében.

A sorozatot a film rendezője – Edgar Wright, és a képregény alkotója – Bryan Lee O’Malley – BenDavid Grabinskivel kiegészülve közösen fogják tető alá hozni, az animációért pedig egy japán stúdió, a Science Saru felel majd. Őket egyébként a Star Wars: Visions-ről ismerhetjük. Azt nem tudni, hogy a Scott Pilgrim széria mikor fog bemutatkozni, de nagyon, nagyon, nagyon reméljük, hogy nem kell olyan kegyetlenül sokat várni rá.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Visszatér a Power Rangers – Íme az összes film és sorozat, ami áprilisban jön a Netflixre

 

×