Nem adják alább a filmesek a tökéletesnél. A Sucker Punch Productions szépségdíjas játékából művészi igénnyel forgat filmet a John Wick rendezője.

A Ghost of Tsushima alapján készülő filmet egy évvel a játék kiadása után, már 2021-ben bejelentették, és azóta nagyon lassan csordogálnak róla a hírek. Szerencsére kiderült, hogy ez nem a projekt megrekedését jelenti – minden bizonnyal ki kell várni, amíg a leszerződött rendező, Chad Stahelski ráér többet foglalkozni az alapanyag fejlesztésével.

Forrás: JoBlo

A John Wick filmek alkotója egyelőre a negyedik akciófilm népszerűsítésével van elfoglalva, és jól csinálja: a közel háromórás vérengzés néhány nap alatt 137 millió dolláros mozis bevételt kotort össze. A Keanu Reeves-szel közös kampány mellett már van ideje nyilatkozni a következő nagy dobásról is: a Discussing Filmnek adott új interjújában Stahelski elárulta, hogy

szeretné, ha az adaptáció „túlszárnyalná” a játék amúgy is lenyűgöző látványvilágát.

A Gaming Bible felidézi: a rendező nemrég arra is utalt, hogy a Ghost of Tsushima filmmel a The Last of Us nyomdokaiba kíván lépni, magyarán ő is megtörné azt a sztereotípiát, hogy a videojáték-adaptációk csak borzalmasak lehetnek. Lassan két évvel a mozi bejelentése után azonban még mindig nem tudni, hogy ki lesz a főszereplő. A Bullet Trainből ismert Andrew Koji mondjuk már jelezte, hogy szívesen elvállalná a főhős Jin Sakai szerepét. Kérdés, hogy erre mit szól a szintén elég ismert Daisuke Tsuji, aki több CoD és Fortnite projekt vagy épp’ a Death Stranding egyik karaktere mellett játszotta el a Ghost of Tsushima címszerepét, tehát vannak érvek mellette is rendesen.

Forrás: Sucker Punch Productions

„Imádom a Ghost of Tsushimát, ez az egyik kedvencem. Igazán érdekes sztori, ha jobban belemerülsz és rájössz, hogy Jin Sakai története valójában miről is szól, majd összekötöd a személyét a csodálatos látványvilággal”

– mondta Stahelski. „Már a John Wick-filmekből is tudhatjátok, hogy szeretem a színeket és a kompozíciót. Az, hogy tényleg megpróbáljuk, nem csak elérni, hanem túl is szárnyalni azt, amit a játék a látványvilágával elért.” A film lehetséges premierdátumáról egyelőre nem esett szó, de ez még korai is lenne, hiszen a rendező szerint az alkotócsapat egyelőre a film üzleti része miatt ül a tárgyalóasztalnál. Ha saccolnunk kellene, 2024 végénél, vagy 2025 nyaránál előbb aligha jött össze egy ekkora léptékű szuperprodukció.

Addig már új John Wick film se nagyon várható:

Ennyi volt? Reeves és a rendező végzett John Wickkel, hacsak egy viszki fölött nem lesz jobb ötletük

 

×