„Nincs jó, vagy rossz, csak a Balenciaga, és azok, akik túl gyengék, hogy ezt észrevegyék” – mondja Voldemort ebben viccesen elvont videóban.

Aligha a spanyol luxusmárka marketingesei eszelték ki (?), de tanulhatnának belőle: internetszerte hódít egy fájdalmasan elvont AI-generált videó, amiben a Harry Potter filmek karakterei jelennek meg, olyan jellegzetes alkattal, viselkedéssel és zenei aláfestéssel, mintha épp’ egy Balenciaga divatbemutatón lépnének fel.

A komor elegáns stílus meglepően jól áll a Don Józsira fogyott Hagridnak, az éles állú Harrynak, a most először elegáns Ronnak, az itt is arisztokratikus Hermionének, a Neonak öltözött Piton professzornak, de van itt Jedi lovagnak kinéző Dobby is.

Harry Potter by Balenciaga – a kollekció:

 

Isteni agymenés! Főleg a megszólaló karakterek aratnak: a Balenciaga szót, vagy a rá való utalást valami pozitív dolog helyére csempészik bele a filmes idézetekbe. Malfoy például azt mondja:

„hamarosan meglátod, hogy némelyik DIVAT jobb mint a másik, Potter”.

Arcunk leszakad, ha kiderül, hogy tényleg a divatmárka megrendelésére készült virális tartalom (rádaásul épp’ szabványos reklámspot hosszúságú), de valószínűleg inkább rajongói kontentről lehet szó. Balenciaga kedveli ezt.

Mi ezt is bírnánk – az se érdekel, ha a Balenciaga szponzorálja, csak jöjjön már:

Hiába a Rowling-gyűlölet, új Harry Potter film készülhet

 

×