Olyat alkotott a Flux Group, hogy attól kétszer esik le az állad: ennyire funkcionális és látványos dolgot ritkán látni egy eszközön belül.

Éri lelkesedni? Akár paradigmaváltó is lehet a Flux Keyboard, ami nem elég, hogy átlátszó, de olyan moduláris billentyűzet, minek fizikai gombjain tetszőlegesen variálható a kiosztás, így tudja az összes írott nyelv minden karakterét, de úgy is átkapcsolhatjuk, hogy betűk és írásjelek helyett billentyűparancsokat jelenítsen meg. Ja, és ha mindez nem lenne elég,

egyszerre moduláris billentyűzet és full HD dinamikus kijelző.

„Csak a változás állandó” – idézi az innovációt bemutató videó Hérakleitoszt, és kevés olyan dolog van, amire ennyire tökéletesen illik az ógörög bölcsesség. Átlátszó billentyűivel, moduláris kialakításával és teljes dinamikus 1080p-s kijelzőjével az új Flux Keyboard megváltoztatja a billentyűzetekről alkotott képünket.

 

A Flux Keyboard egy lenyűgöző új periféria, ami a Kickstarteren 200 ezer ausztrál dollárt célzott meg. Ezt, a sorozatgyártáshoz szükséges minimumot 8, azaz nyolc perc alatt el is érte, majd néhány óra alatt már az egymilliós (kb. 240 millió forintos) álomhatár is a múlté lett (a cikk születése idején 1,2 millió AUD közelében jár).

A siker teljesen érthető, mivel ez a moduláris billentyűzet egy teljesen dinamikus kijelzőt kombinál egy mechanikus billentyűzet érzetével. A csodás látványon kívül az a legnagyobb trükkje, hogy különböző profilokat lehet rajta beállítani, majd váltogatni közöttük – annak függvényében, hogy hang-, vagy videóvágáshoz, esetleg képszerkesztéshez, vagy máshoz szeretnénk használni: ilyenkor gombnyomásra megváltoztathatjuk az alkalmazásspecifikus billentyűkiosztást. Röviden, tömören:

bármilyen szoftverhez és bármilyen nyelvre személyre szabható billentyűzetről van szó.

Az ausztrál székhelyű Flux Group által készített nagyfelbontású IPS-kijelző egy moduláris, átlátszó réteg alatt helyezkedik el, amely bármilyen képet, videót vagy reaktív animációkat képes megjeleníteni a billentyűzeten, ami így egyedi háttért kap.

 

A Flux Keyboard egyedi Maglev kapcsolókat használ, amelyek mágnesekre támaszkodnak, hogy olyan tapintású és lineáris érzést nyújtsanak, mint amilyet a hagyományos mechanikus billentyűkapcsolók rugójától elvárunk. A Flux Group hozzáteszi, hogy a működtetési pont billentyűnként állítható és akár 0,1 mm-es pontosságot biztosít, emellett támogatja az 1000 Hz-es lekérdezési frekvenciát és az alacsony válaszidőt, a még jobb játékélményért. Amire persze szintén lehet frankó profilt szabni:

Specifikációk:

  • 75%-os billentyűzetkiosztás ANSI vagy ISO formátumban
  • 1920 x 1080 IPS-kijelző (60 Hz, 300 nits fényerő, 100% sRGB)
  • 1000 Hz-es lekérdezési sebesség
  • 1-2 ms válaszidő
  • USB C vagy USB A csatlakozás
  • Windows 10/11 és macOS 11+ kompatibilitás
  • korlátozott Linux kompatibilitás

A Flux Keyboard persze nem olcsó, de alighanem megéri az árát: a Kickstarteren jelenleg 125 ezer forintnyi ausztrál dollárt kérnek érte, 2023. decemberi szállítási idővel.

És az Apple kijelzőszabadalmát láttad már?

Ha leejted, összecsukja magát a zuhanásérzékelő iPhone

 

×