Hosszas várakozás és egy jókora halasztás után végre biztossá vált, hogy mikor dobják piacra a hasadt személyiségű kedvencről szóló videojátékot.

A Daedalic Entertainment és a Nacon nagyon várt információt jelentett be A Gyűrűk Ura: Gollam című videojátékról, amit eddigi állás szerint egyszerre juttatnak el Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5 és PC platformokra, majd később, de még ebben az évben Nintendo Switch-re is.

Eddig annyit lehetett tudni, hogy az eredetileg tavaly szeptemberre ígért game egy nagyobb halasztást követően 2023 tavaszán lát napvilágot, a konzolboltokon kívül Steamen és az Epic Games Store-on keresztül. A minap a végleges dátumot is közzétették: e szerint a Lord of the Rings: Gollum 2023. május 25-én válik elérhetővé mindenki számára (mínusz, egyelőre, a Nintendo Switchesek, ugye).

 

A Gollum a Gyűrű szövetségében leírt eseményekkel párhuzamosan játszódik, és egy történetközpontú akció-kaland, amiben a játékosok az Egy Gyűrű visszaszerzésére indulnak. A játék eredeti története Középfölde számos régiójába kalauzolja el a játékosokat, és J.R.R. Tolkien könyveiből ismert arcokat is láthatunk benne.

A közönségkedvenc Gollam erre a listánkra is felfért:

Valójában miattuk érdemes nézni: 10 szimpatikus gonosztevő filmekben

 

×