Létrejött egy új böngésző, amely segít az ADHD-ban szenvedőknek a világhálón szörfölés közben.

Az ADHD, vagyis a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar sajnos egy egyre gyakoribb neurológiai természetű veleszületett vagy fejlődési rendellenesség, melynek vezető tünete a figyelemzavar, kísérő tünetei a hiperaktivitás, feledékenység és a gyenge impulzuskontroll. Gyakran egyszerűen csak hiperaktivitásnak tekintik, holott létezik hiperaktivitás figyelemzavar és más tünetek nélkül is. A figyelemzavar sajnos a hétköznapokban is problémákat okozhat, még abban az esetben is, ha az ember internetezik.

Így most létrejött az ADHD-barát böngésző, aminek funkciói segítik azokat, akiknek a figyelme könnyen elterelődik az online zajban.

A Sidekick böngésző célja az adatvédelem mellett, hogy segítsen összpontosítani azáltal, hogy „az internetet figyelemelterelés-mentessé” teszi -derül ki a Gizmodo cikkéből. Egy olyan világban, ahol az irodai környezetben jellemzően szükség van az internetre, és az online figyelemelterelés az egekbe szökhet, a Sidekick segít a felhasználónak jobban odafigyelni arra, amire kell. Csökkenti például a hirdetések számát, amik könnyen elterelik a figyelmet. Ez annak köszönhető, hogy a cégnek az előfizetésekből van bevétele, és nem hirdetésekből.

A vállalat 2021 márciusában egyébként 2 millió dollárt gyűjtött össze a fejlesztésre, és kiderült, hogy az ADHD-ban szenvedő felhasználók „jelentős javulásról” számoltak be, miután a böngészőt használták.

A Sidekick vezérigazgatója és alapítója, Dmitry Pushkarev a TechCrunchnak adott interjújában azt mondta:

„A modern böngészőket nem munkára, hanem weboldalak fogyasztására tervezték. Ez felhasználók százmillióit sújtja. Meggyőződésünk, hogy a webes figyelemelterelés csökkentése csökkenti a szorongást, és növeli az emberek munkájának és életének minőségét.”

A Sidekick böngészőt ide kattintva töltheted le.

Ezt láttad már?

Megkérték az AI-t, képzelje el a VILÁG LEGSZEBB embereit – az eredmény elképesztő

 

×