Egy kutatás során előbb felmérték, hogy a különböző országokban mit tartanak szépnek, majd ez alapján elképzelte az ideális férfit és nőt.

A szépség bár a hétköznapokban elég szubjektív dolog, azért a tudomány nagyon is afelé hajlik, hogy bizony léteznek olyan attribútumok, melyeknek mentén megállapítható az objektív szépség. Tökk korábbi kutatás például azt bizonyította, hogy például a magasabb férfiakat jobban preferálják a nők, sőt, előnyös arcberendezéssel sokkal meggyőzőbb és megnyerőbb is tud lenni az ember.

Persze a szépségideál folyton változott a történelem során, most pedig inkább már mesterségesen alakítják, de kár volna vitatni a létezését. Olyannyira létezik, hogy a NordChem egészségügyi és szépségipari cég különböző közösségi médiás aktivitások és interneten fellelhető adatok és képek alapján nem kevés információt gyűjtött össze a világ 14 különböző országában arról, hogy az ott élők mit tartanak szépnek, esztétikusnak.

A kutatás során kapott országok szerint csoportosított eredményeket aztán szépen odaadták a Midjourney nevű mesterséges intelligencia alapú képalkotó programnak, ami mindezek alapján elképzelte, majd lefestette az ideális férfi, és az ideális nő arcát.

Azaz megmutatja, hogy nyers adatok, az emberek véleménye és aktivitása alapján hogyan nézne ki a 14 ország legszebb férfija és nője. Íme az eredmény:

„A projekt célja az volt, hogy jobban megértsük a szépséggel kapcsolatos normákat, és azt, hogy ezek a nézetek hogyan változnak a világon. Bár számunkra a szépség sokkal többet jelent annál, hogy valaki hogyan néz ki, milyen a frizurája, vagy akár az izmai mérete, ez a mesterséges intelligencia egy hihetetlen eszköz, amely betekintést nyújt a szépségről és a tökéletességről a világ különböző országaiban általánosan elfogadott felfogásokba. Reméljük, hogy az emberek érdeklődve nézik a képeket.” – magyarázta Samantha Haines, a NordChem Health & Beauty marketingmenedzsere.

Ezek után arra is megkérték, hogy az összes kép alapján rajzolja meg a világ legesztétikusabb embereit is, ez lett belőle:

Szerinted sikerült a mesterséges intelligenciának elképzelnie a világ legszebb embereit?

képek forrása: Nordchem

Ezt is érdemes elolvasnod:

Így néznének ki a legnagyobb rapperek és hiphop zenészek rajzfilmhősként

 

×