A múlt hétvégi Diablo IV open beta után özönlöttek a hírek arról, hogy a játék tönkreteheti az Nvidia videokártyákat. Volt, akinek tényleg meghalt a kártyája.

Nagyon nagy érdeklődés volt a múlt hétvégén a Blizzard új játéka iránt, hiszen mondhatjuk, hogy több generáció számára meghatározó játék-franchise a Diablo. A kiadó nemrég elérhetővé tette a Diablo IV beta verzióját, amivel nagyjából bele lehetett kukkantani, hogy mire is számíthatunk, amikor a nyáron megjelenik.

Nem mindenki számára volt azonban végtelen az öröm, mivel többen arról számoltak be, hogy a játék rendszeresen összeomlott, voltak teljesítményproblémák, de ami rosszabb:

volt, akinek teljesen elromlott, tönkrement a videokártyája.

Természetesen nem minden videokártya érintett az ügyben, sőt azt sem lehet állítani, hogy általános jelenségről van szó. A DigitalTrends szerint például minden jel arra utal, hogy bizonyos kártyatípussal, az Nvidia RTX 3080 Ti kártyájával van probléma.

Nem sokkal azután, hogy a kártya felmondta a szolgálatot, a játékosok a Redditre és a Blizzard fórumaira siettek, hogy jelentsék. Egyes játékosok összeomlásokat tapasztaltak, például a monitor magától kikapcsolt, az egész PC-t újra kellett indítani. De volt olyan is, akinél teljesen leállt a kártya.

„Körülbelül 20 percig játszottam a Diablóval, aztán kikapcsolt a monitor. Újra kellett indítanom a PC-t, de az alaplap a 97-es hibakódot írja ki. Semmi sem működik. A GPU-m halott” – írta a Redditen egy szerencsétlenül járt player.

Persze nehéz megbecsülni, hogy hány felhasználót érint a probléma, de mindez talán ismerős lehet azoknak, akik figyelték régebben a New World MMO-val kapcsolatos híreket. Hasonló problémával küzdött a játék, ami a legjobb GPU-kat is tönkretette, köztük az RTX 3090 Ti-t.

Állítólag a probléma egyébként megelőzhető azzal, ha a játékban és a GPU-n is korlátozod a maximális FPS-számot. Valószínűleg az extra terhelés teheti tönkre a kártyát. Ha pedig majd játék közben észlelsz valamilyen problémát, akkor nem árt kilépni belőle.

Egyelőre sem a Blizzard, sem az Nvidia nem reagált a dologra, így az is kérdéses, hogy mi lesz azokkal, akiknek tönkrement a kártyája.

Ezt láttad már?

6 zseniális poszt-apokaliptikus film, ami olyan mint a The Last of Us, csak sokkal jobb

 

×