A BBC legfrissebb beszámolója szerint több újságíró is kapott olyan USB-meghajtót, mely a gépbe dugva felrobbant.

A világ fejlődik, és bizony a módszerek is. Azok a bűnözők és terroristák, akik nem igazán szeretnék, hogy egy-egy újságíró leleplezze őket, több esetben olyan USB-meghajtót küldenek „ajándékba”, amely a gépbe dugva egész egyszerűen felrobban.

Így szeretnék elérni, hogy az újságíró ne kutakodjon többet. Erről nemrég a BBC számolt be, hozzátéve, hogy komoly sérüléseket okozhatnak a robbanó meghajtók.

A dél-amerikai Ecuadorban több újságíró is kapott ilyet, ahol most nyomozást indítottak az ügyben. Kiderült ugyanis, hogy az USB-meghajtók nem véletlenül robbantak fel, katonai felhasználásra tervezett robbanóanyag volt bennük – írja a PCFórum.

 

 

Ecuadorban egyébként az utóbbi időben megnőtt az erőszak, ami Guillermo Lasso elnök szerint a kábítószer-kereskedő bandák közötti, területért és ellenőrzésért folytatott versengés következménye. Az országban, amelyet a szomszédos Peruból és Kolumbiából induló kokaincsempész útvonalként használnak, az elmúlt hónapokban meredeken emelkedett a gyilkosságok és a bandák által elkövetett bűncselekmények száma.

Mint kiderült, egy-egy újságíró az arcán és kezén sérült meg, de volt olyan eset is, amikor az USB végül szerencsére nem robbant fel. Szakértők szerint sosem szabad ismeretlen forrásból kapott USB-meghajtót a gépbe dugni. Sok esetben olyan programokat szabadíthatunk a gépünkre, ami túlfeszültséget, gyulladást okozhat, vagy tönkreteheti az egész gépet!

Ezt láttad már?

Hat év után kapták fel a gamer pelust a magyar portálok

 

shop.leet.hu
×