Nem csak megvenni nem lehet majd a játékokat, a szerverek is leállnak hamarosan.

„Most, hogy közeledik a 15 évfordulója a Battlefield 1943 és a Bad Company 1 és 2 megjelenésének, bejelentjük, hogy az útjuk a végéhez közeledik” – írta egy hivatalos blogbejegyzésben az EA. Tudjuk, hogy sokak számára talán ezek a Battlefield játékok jelentették a gyerekkort, a közeljövőben azonban teljesen megszűnik a támogatásuk, és megvenni sem lehet majd őket.

Természetesen ennek oka az, hogy a fent említett címek után már nem akkora az érdeklődés, hogy megérje fenntartani a szervereket, így épp itt az ideje a bezárásnak.

A Battlefield 1943, a Bad Company 1 és 2, sőt a Mirrors Edge is offos lesz.

Ahogy a bejegyzésből kiderül: 2023. április 28-tól a Battlefield 1943, a Battlefield: Bad Company 1 & 2 lekerül a digitális boltok polcairól, és többé nem lesz lehetőség megvásárolni őket. Kicsit később aztán az online szolgáltatások is megszűnnek, 2023. december 8-án.

A Bad Company 1-2-vel persze utána is lehet majd játszani, amennyiben korábban megvettük őket, de csak az offline funkciók lesznek elérhetők, például a kampány. A Battlefield 1943 kivétel, hiszen az pont az online játékra összpontosított, azzal tehát nem játszhatunk többet. A Gamestar szerint ugyanerre a sorsa jut a Morror’s Edge című játék is.

Ezt láttad már?

Hoppá: máris van plakát a The Last of Us második évadjához!

 

×