Film/TV

Bejöttek a speciálok: Ez a 6 remek Marvel különkiadás készülhet a Disney+-ra

Az MCU a Multiverzum Saga bővülésével újabb hősökkel és gonosztevőkkel gazdagodik, ezért a Marvel Studios a hírek szerint fél tucat új különleges bemutatót fog tartani a Disney+-on, köztük olyan karaktereknek mint Sentry vagy a Silver Surfer. A stúdió úgy véli, hogy

a speciálok remekül felépítik a néző szemében az újabb karaktereket, akik a Disney+-os bemutatkozás után nagy mozifilmekben folytathatják kalandjaikat.

A Werewolf By Night és a The Guardians of the Galaxy Holiday Special sikere bebizonyította, hogy a formula működik, így a rajongók okkal kíváncsiak, hogy milyen hasonló projektek vannak készülőben az MCU-ban. A The Direct segítségével összeszedtünk hat kiszivárgott tervet.

1. Sentry

Erről a karakterről a Cosmic Circus derítette ki, hogy készül róla egy kifejezetten körülötte összpontosuló Marvel különkiadás. A források azt is tudni vélik, hogy ez a produkció a Thunderbolts című filmmel együtt fog forogni, és a karakter is ebben debütál, vagyis debütálNA, ha nem vezetnék be előbb egy speciálban a Disney+-on.

A Sentry cselekményének részleteit egyelőre titkolják, de elvileg a karakter „több oldalát” is megismerhetjük benne. Ezt még a nagy szórakoztatóipari szivárogtató Daniel Richtman osztotta meg korábban, de akkor még nem volt ismert, hogy a Marvel Studios egy szólóprojektet is fejleszt Sentrynek, és lesze saját Disney+-os bemutatkozása.

2. Silver Surfer

Szintén a The Cosmic Circus számolt be először arról, hogy lesz egy Silver Surferre koncentráló Special Presentation. A Marvel Studios meglehetősen iparkodva fejlesztheti, mert a karakter – ahogy azt a korábbi, 2007-es film is mutatja – a Fantasztikus Négyes történetekhez kapcsolódik. A F4-ból 2025-ben várható egy mozis reboot, és az „Ezüst Utazót” még nyilván ez előtt meg szeretnék villantani a Disney+-on.

A pletykált különkiadás állítólag a Werewolf By Nighthoz hasonló stílusban készül, és a karakter nem lép majd interakcióba már ismert MCU-s hősökkel és gonosztevőkkel.

3. Mephisto

Az Above The Line-os Jeff Sneider nemrég azt állította, hogy egy Mephisto körül bonyolódó special kiadás is készül, egyébként az Agatha: Coven of Chaos sorozat forgatásával párhuzamosan. Vagy így lesz, vagy téves az infó, és a gonosztevő egy másik Marvel sorozatban tűnik fel, mert a szerepet alakító Sacha Baron Cohen (Borat, A diktátor) IMDb-oldalán azt találtuk, hogy Mephisto nem az Agathában, hanem a bemutatás előtt álló Ironheart-ban fog feltűnni.

Egyes források úgy tudják, hogy a Mephisto Special Presentation még idén megjelenik, ugyanúgy a Marvel halloweeni különkiadásaként, mint 2022-ben a Werewolf By Night.

4. Man-Thing

Utóbb említett különkiadásban jelent meg és a teljesítménye alapján egyre több bennfentes állítja, hogy Man-Thing is megkapja a maga Speciális Bemutatóját.

Valójában a karaktert már lehetett látni egy további helyen is, a multiverzumos Thanos ellen felállt Föld Leghatalmasabb Hősei oldalán, a Bosszúállók Campusán. Mindez arra utal, hogy Man-Thingnek fényes jövője van, ami a későbbiekben akár egy nagyszabású szólóprojekthez is vezethet.

5. Ghost Rider

Man-Thinghez hasonlóan a Szellemlovasról is egyre többen vízionálják, hogy tökéletes jelölt a Marvel Studios egyik új különleges bemutatójára. Először 2021-ben szellőztették meg, hogy kilenc be nem jelentett Disney+ sorozat van a fejlesztés különböző fázisaiban, és ezek között ott van a Ghost Rider is.

A karakterből utoljára Nicolas Cage csinált hülyét, a 2011-es A szellemlovas: A bosszú erejében, ami finoman szólva sem részesült szívélyes fogadtatásban. A lángoló koponyás nem-szelíd motoros azóta is mumus a Marvelnél: kérdés, hogy tényleg lesznek-e elég bátrak hozzá, hogy újra feldolgozzák a történetét.

6. Nova

Szintén régi pletyka, hogy Nova is felüti a fejét az MCU-ban, de azt a közelmúltig sem derítette ki senki, hogy milyen platformon jelenhet meg. A karakterről még a biztos kezű szivárogtatók is ellentmondásos híreket közölnek: a The Cosmic Circus azt állítja, hogy Nova először a Disney+-on fog megjelenni, míg a twitterező @MyTimeToShineHello biztosra veszi, hogy film lesz belőle.

Hogy a Nova végül egy különleges bemutató lesz-e, vagy jegyet kell rá váltani a moziban, biztosra még nem derült ki. Bár ő is ott van több Marvel Studios Special Presentations-re méltó jelölt között, az 5. fázis késései arra utalnak, hogy időbe telik, amíg aprojekt bemutatkozhat a Disney+-on.

És ők vajon milyen szuperautót kapnának?

 

Gábor János

Korábbi cikkek

Manipulálta a PlayStation 5, ezért hajtott be a Mekibe

2024.02.03. - Azt már számtalan kutatás bizonyította, hogy bizony a videojátékoknak van hatása az elménkre,…

4 perc telt el azóta...

7 film, amiből döbbenetesen nagy botrány lett

Bódi Dániel 2023. 08. 02. - A filmkészítők élete sem játék és mese, főleg akkor…

2 óra telt el azóta...

Gyakori Gamer kérdések – Íme a leghülyébb vásárlói kérdések játékokról

Gábor János 2022.12.29. - A világháló messze legszórakoztatóbb tartalmai közé tartoznak a hülye kérdések, amelyek…

3 óra telt el azóta...

Ilyen a tökéletes nő és férfi a 3 legnagyobb képgeneráló AI szerint

Gábor János 2023.07.04. - Nem sok kétséget hagy a Bulimia Project kutatásának eredménye arról, hogy…

4 óra telt el azóta...

Igaz ez? – A töltőképernyők állapotjelzője tényleg egy nagy kamu?

Bódi Dániel 2023.07.03. - "A támadásokat a B-gomb lenyomásával kerülheted el. Ne felejtsd, a HP-potion…

5 óra telt el azóta...

MINDEN, amit tudnod kell az újabb GDDR7-es VRAM-ról

RP 2023.07.05. - A videókártyáknál manapság GDDR6 és GDDR6X memóriákkal találkozhatunk, ha végigolvassuk a gyártói…

6 óra telt el azóta...