Kisebb sokkot kaphatnak a márka rajongói, ha meglátják, hogy az idei készülék némelyike mennyivel húzósabb áron kerül boltokba – főleg ugye nálunk.

Nem egységesen mindegyik típus, de az új iPhone-ok legfelső kategóriás modelljei mindenképpen jóval magasabb vételáron fognak piacra kerülni, mint a legutolsó szériás készülékek – állítja Jeff Pu, a HWSW szerint. A Haitong International Securities korábban is meglehetősen pontos előrejelzéseket adó technológiai elemzője emlékeztet: az Apple 5-6 éve nagyjából ugyanolyan árszínvonalon jelenteti meg a legújabb készülékeit, de

idén már biztosan elszakad ettől a gyakorlattól és emelni fog – nem is keveset!

A szakértő úgy véli, hogy a kisebb hardverfrissítéseken túl nem sokat változó alap és Plus iPhone-ok várhatóan ugyanolyan árkategóriában maradnak, a drágább kivitelezésű modellek alapára jelentősen megugrik.

Forrás: MacRumors.com

Az átlagos és a prémium iPhone-ok közötti árkülönbség még markánsabb lesz, ha az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modellekre valóban ráköltözik plusz 200, azaz KÉTSZÁZ dolláros, vagyis több mint 70 ezer forintos emelés. Ez ugye az adómentes különbözet, amihez hazánkban még hozzá kell számolni a világbajnok 27 százalékos ÁFÁ-t. Innentől nem nehéz a matek: az utóbbi évek árszínvonalához képest

az érintett modellek legalább százezer forint körüli összeggel fognak többe kerülni,

mint tavaly az iPhone 14-esek. Ez nagyjából annyit tesz, hogy az új Pro nemzetközi (tehát adómentes) induló ára 1199 dollár (kb. 440 ezer forint), a Pro Maxé 1299 dollár (kb. 480 ezer forint) lesz, de ha kimaxoljuk a lehetőségeket, akkor rögtön 1700-1800 dollárba (620-660 ezer forintba) is fájhat, pl. a legnagyobb tárhellyel rendelkező iPhone.

Egyébként kb. ilyen lesz:

Nagy dobás vagy lehúzás? – Minden, amit az iPhone 15-ről tudhatunk

 

×