Nem is annyira az összeggel, hanem azzal az aránnyal van baj, amivel egycsapásra megdobnak egy havidíjat. Másfélszeres költséget fog jelenteni.

Otthoni szolgáltatás árát növeli meg jelentősen a nemrég magyar kézbe került Vodafone, ahol nyilván úgy érzik, eddig túl jutányos áron adták a beltéri egységet a televíziókhoz. A Pénzcentrum megtudta: azoknak kell jelentős arányban megdrágult díjat fizetni, akiknek egynél több tévékészüléke, így egynél több Vodafone mediaboxa van, hiszen a másodiktól felfelé bérelni kell az eszközök minden egyes darabját.

A Vodafone e-mailben értesítette az ügyfeleit, hogy 2023. április 28-tól módosulnak az igénybe vett médiaeszközök havi bérleti díjai.

A Vodafone Magyarország sajtóosztályán elmondták, hogy az egynél több médiaeszközt igénybe vevő lakossági, illetve kis-és középvállalati ügyfelek esetében a második, illetve harmadik médiaeszköz esetében a szolgáltató a jelenlegi bruttó 500 forintról bruttó 750 forintra módosítja a médiaeszköz(ök) havi bérleti díját. A 250 Ft-os ármódosítás kizárólag a második, illetve további médiaeszközök díját érinti és 2023. április 28-tól érvényes. A szolgáltató az érintett ügyfeleket e-mailben vagy SMS-ben – az ezen csatornákkal nem rendelkező ügyfeleket pedig számlalevélben – értesíti.

Az értesítés szerint a Mediabox, Mediabox felvétel opcióval, Kaon Mediabox, Vodafone Mediabox és Mediacard eszközök havidíja 500 forintról 750 forintra fog emelkedni. Ez akárhogy is nézzük, 50 százalékos emelés, ráadásul egy amúgy sem túl szimpatikus szolgáltatás díjában.

Azt azért gyorsan leszögezték – reméljük legalább perverz élvezettel -, hogy az ármódosítás az előfizetői szerződésre vonatkozó felmondási jogot nem keletkeztet. Na csak várj, míg lejárnak a hűségszerződések…

Idén nem először áll a bál az árpolitikájuk miatt:

Káosz a Vodafone számláin: mutatjuk, miért drágul más-más mértékben az előfizetés

 

×