League of Legends

A profi LoL játékosok szokatlan helyen tesztelnek egy támogató hőst

Az első, aki előrukkolt a Nautilus jungle pickkel, az EDward Gaming dzsungelese, Jiejie volt, aki az újonnan felturbózott Pantheon kipróbálása után kezdte el spammelni a támogatót. Más LPL junglerek követték a példáját, LNG Tarzan és Team WE Heng is játszott játszani kezdte.

Nautilus nagy lendülettel tért vissza a profi és a SoloQ metába, miután kapott néhány buffot a 13.3-as patchben. A Riot Games azt remélte, az új ciklus csökkenti a távolsági támogatók erejét és visszahozza azokat a hősöket a köztudatba, mint például a Nautilus, aki hónapokkal ezelőtt lekerült a radarról.

 

A fő ok, amiért Nautilust tesztelik a profik, az az, hogy megnézzék, hogyan teljesít a különböző szerepekben. Ha a flex végül működik, akkor a profi csapatok egy hihetetlenül rugalmas hőst kaphatnak, ami komoly fegyvertény lehet a draftok során. Minél több szerepbe lehet belehajszolni egy hőst, annál jobb.

Jelenleg szinte minden pozícióban alkalmazható Nautilus, ezért is olyan nagy dolog, hogy az LPL már elkezdett nyitni a dzsungeles iteráció felé is. Ez volt ugyanis az a pozíció, amiben talán megkérdőjelezhető volt a hasznossága, ám a jelek szerint fel tudja venni a versenyt a többi metamegoldással. A bilgewateri titán korábban Doinb jellegzetes mid lane pickje volt. Az egykori FPX-játékos az egyik világbajnoki döntőben megsemmisítette a hőssel a G2 Esportsot, akiket ezzel arra kényszerítette, hogy tiltsák a következő játékban. Rajta kívül kevesen tudták volna ezt megismételni.

 

A League elemzője, Molecule szerint Nautilus hasonló helyzetben találhatja magát, mint 2019-ben. „Szerintem Naut most nagyon erős és flexibilis, a fennmaradó négy szerep közül bármit képes eljátszani. Az erősorrend szerint első sorban támogató, másodsorban mides, majd pedig jungle/top választás” – mondta a Twitteren. „Szerintem a középső ösvényben játszani hasonló módon kell, mint ahogy Ksantét. Semlegesíti a lanet úgy, hogy egyszerűen csak egy ütéssel (E) lecsapja a minion hullámot, majd a jungler körül játszik kettő-kettő ellen.” Véleménye szerint a Lee Sin – Nautilus egy igazán erős dzsungel-mid páros.

Ezzel szemben a jungle Nautilus egész meccsen az ösvények spammeléséről szól. Egyértelműen sokkal lassabb, mint a többi meta jungler, így Molecule szerint a legjobb módja annak, hogy relevánsak legyünk vele, ha megtisztítjuk a Red-oldali campeket, majd gank lehetőségeket keresünk, vagy bármilyen harcot kikényszerítünk a játék elején. Nautilus tömegkontrolljának (CC) köszönhetően nagyszerű összecsapásokat tudunk kialakítani a csapatunk számára.

Ezt olvastad már?

 

Cloud

Korábbi cikkek

25 éves Easter Eggekre bukkantak az AMD ikonikus processzorán

2024.02.10. - Az eredeti AMD Athlon (vagy más néven Athlon Classic) 1999-ben jelent meg a piacon.…

19 óra telt el azóta...

Régóta kért fejlesztéssel bővül a Windows – Végre eltűnik a régi menü

2024.02.10. - A Microsoft műhelyében nem állt meg a munka az elmúlt időszakban sem. Az…

20 óra telt el azóta...

Így szereld fel a Warzone friss és ütős fegyverét, a BP50-et

2024.02.10. - A Warzone Season 2 frissítése rendesen átrendezte a játék metáját. Ahogy az lenni…

20 óra telt el azóta...

Tűzveszélyes cuccokat árul a Temu és a TikTok? – Egy vizsgálat szerint igen

2024.02.09. - Nincs is annál jobb érzés, mint amikor nagyon vágyunk valamire, majd az felbukkan…

1 nap telt el azóta...

Te is lehetsz a Google idegenvezetője – király újdonság a Mapson

Gábor János 2024.02.09. - Nagyon ráfeküdt az AI-fejlesztésekre a Google, amelynek Maps alkalmazásába hamarosan az…

1 nap telt el azóta...

Remek skineket és tárgyakat tartogat a Call of Duty Season 2 Battle Pass

2024.02.09. - Február 7-én hivatalosan is elstartolt a Warzone és MW III második, közös szezonja.…

1 nap telt el azóta...