Ha lusta vagy meghúzni egy kart és a csap alá tartani a poharat, vagy szimplán megkérni a pultost, hogy húzzon már egy jó pofa sört, akkor itt a megoldás.

2023. 03. 20. – Biztosan sokan találták már magukat abban a kényelmetlen helyzetben, mikor a szórakozóhely hangzavara közepette minimum hatszor kellett a pultos felé harsogni az „egy csapolt ipát kérek korsóval”, hogy az sikeresen eljusson a címzetthez. Ez nyilván a pult mögött álló számára is kényelmetlen, hisz nem halad a sor, ő meg dolgozna, te pedig nem jutsz hozzá az isteni nedűhöz. Nos, ez a probléma lehet hamarosan a múlté,

elkészült ugyanis a világ első egy talán egyetlen gondolatolvasó robotcsapja, aminek egy árva szót sem kell mondani, automatikusan lehúzza nekünk a folyékony kenyeret.

Homer akcióban

A Simpson családfő után találóan Homernak nevezett okoscsapot a Thirsty Thoughts nevű brit vállalat készítette Seth Jackson bristoli idegtudóssal az élen, akik majd 8 évig csiszolták tökéletesre a technológiát. Homer egy elektroenkefalogrammal (EEG-vel) kommunikál a szomjazó emberrel, ami a homlokra illesztett kütyüvel olvassa ki hatékonyan az agyi aktivitást és mintákat.

Sőt, ilyen módon nem csak a sör csapolását lehet szabályozni, hanem a kitöltés, azaz a pohár szögét is, ami nyilván fontos a sörhab mennyiségének szabályozásában. Elég tehát egy jó, tökéletes habkoronával kéjelgő Kőbambira gondolni, majd Homer pillanatok alatt kiszolgál.

Seth Jackson és Homer

Azt mondjuk nem tudni, hogy Homer az illuminált emberek gondolataival is tud-e kezdeni valamit, vagy ilyenkor szimplán megtagadja a kiszolgálást. De a felhasználási területe is óriási kérdőjel, ugyanis Homer egyelőre csak egy csapot tud kezelni, amire értelemszerűen egyetlen sört lehet csak rádugni. Így pedig nehéz elképzelni, hogy bármikor is leválthatja majd az emberi pultosokat.

Poénnak mindenesetre király, aki pedig élesben is kipróbálná, az bulikra és kisebb összejövetelekre akár már ki is bérelheti. Én mondjuk jobb szeretem kézzel meghúzni a kart és alá tartani a poharat, ami alig igényel nagyobb koncentrációt, mint a gondolatolvasós megoldás.

via – Metro

Ezt is érdemes elolvasnod:

Emberi agysejteket ültettek újszülött patkányokba – érdekes dolog történt

×