Már biztosra vehetünk két modellt is.

Az már szinte borítékolható, hogy az RTX 4070 Ti után hamarosan újabb kártyával bővülhet a felhozatal. Iparági információk alapján valamikor április közepén számíthatunk majd a friss újonc érkezésére, ám könnyen lehet, hogy nyárig egy második kártya is beesik. Nem először és valószínűleg nem is utoljára kerülnek fel olyan specifikációk a gyártók felületeire, melyet még nem lenne szabad publikálni.

A Videocardz éles szemű közössége szúrta ki ismét a bakit, ráadásul nem is konkrétan cég weblapján. A minap frissült a Gigabyte Control Center nevezetű applikációja. Ezzel vezérelhetjük a gyártó lapjait, videókártyáit és néhány további terméket is. Ventilátorprofilok, LED világítás, esetleg tuning is a repertoárban van, csakúgy, mint a többieknél.

Már meg is kapta az RTX 4070 és 4060 támogatást?!

Bizony, a changelogban világosan látható, hogy már javában dolgoznak az RTX 4070 és RTX 4060 modelleken. A Gigabyte szerencsére közérthető kódokkal dolgozik. Hamar kiderül, hogy a korábbi pletykákat megerősítve 12 GB VRAM-mal érkezik a 4070, míg a 4060 csak 8 GB-ot kap a az Nvidia mérnökeitől. Az RTX 4070 április 12-én kerülhet bemutatásra, de a fenti információ alapján májusban már követheti is a 4060 majd. Remek kérdés, hogy a 4060 Ti modellel mi a helyzet, könnyen lehet, hogy ezúttal az Nvidia csak később mutatja be azt a verziót. Ahogy az lenni szokott, ismét az árcédula a kérdéses tényező, ám nagy eséllyel csalódás lesz a vége.

Zack Snyder bekeményít: netflixes sci-fijéhez rögtön videojáték is érkezik

 

×