Már az ASUS és az MSI is bemutatott olyan alaplapot, mely véget vet a szörnyű kábelezésnek a gamer PC-k házának belsejében.

Szinte bárki, akinek gamer PC-je van otthon, pontosan tudja, milyen mértékű kábelrengeteg uralkodhat egy PC-házban. A probléma ősi, és néha igen komoly fejtörést okoz, hogy mit hogyan vezessünk el, ráadásul a megoldások némelyike nem mindig előnyös a látvány szempontjából. Erre persze régóta keresnek megoldást a gyártók, és úgy tűnik, megszületett az első lépés.

Az ASUS és az MSI is tervezi a hátsó-csatlakozós alaplapok bevezetését.

Nem is olyan rég, az ASUS a TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 alaplappal állt elő, aminek igen egyedi kialakítása lett. Az alaplap alján lévő csatlakozókat teljesen elrejtették, a túloldalra helyezték, ami kulturált kábelkezelést tesz lehetővé. Elég minimalista, ám a gond az, hogy ezekhez a lapokhoz majd olyan ház is kell, amivel használható.

Közben úgy tűnik, hogy az MSI is lépett egyet az ügyben, a napokban ők is bemutattak egy újdonságot. Az AMD B650-es alaplapok új változatánál az ASUS-hoz képest jóval több csatlakozó került az alaplat hátuljára, elősegítve ezzel azt, hogy elől valóban minimális kábel legyen látható. Ezen kívül szép takaróelemeket is kapott a lap.

Fantasztikus látni, ahogy a dizájn teljesen elrejti a vaskos alaplapi tápcsatlakozókat, és megszünteti azt a nyűgöt, hogy szűk lyukakon kell átszenvedni, néha megtörve a kábelt.

A jelentések szerint az MSI két alaplapot készít elő ezzel a dizájnnal. Ezek az alaplapok fizikai kialakításukban, felépítésükben, specifikációjukban és funkcióikban is nagyon eltérők lesznek a más kivitelű (nem hátsócsatlakozós) társaikhoz képest.

Jelenleg ezek még csak minták – de minden azt jelenti, hogy az alaplapok és PC-házak alapvető változása felé haladunk. Vége a sok-sok kábel korszakának?

Ezt láttad már?

4 dolog, amiben a PS5 jobb, mint az Xbox Series, és 4, amiben az Xbox a nyerőbb

 

×