Mára be is csukhatod az internetet.

Szinte minden újabb játék megjelenésével a modder közösségek bizonyítják, hogy miért a PC a legviccesebb platform mind közül. A Hogwarts Legacy az egyik legfrissebb példa erre, amibe alig pár nappal a megjelenése után már Roxmortsban fütyült Thomas, a gőzmozdony, de hirtelen egy Narutóból ismerős maszk is felbukkant a varázsvilágban, a továbbiaknak pedig jól tudjuk, hogy csak a képzelet (és semmiképp sem a jó ízlés) szabhat határt.

A legújabb alanyunk pedig a Resident Evil 4 alapjaitól újraalkotott remake-je, amit úgy leptek el a őrültebbnél őrültebb modok, hogy a teljes játék még csak meg sem jelent. A modderek ugyanis nem vártak március 23-i premierre, hanem azonnal rávetették magukat a rövidke demóra, amint az elérhetővé vált. ezen mondjuk nincsen semmi meglepő, hiszen aki ismeri a régi-új Resident Evil játékok pályafutását, az már hozzászokott a modderek vicceskedéseihez.

A Resident Evil 4 remake-je ebben egészen biztosan hagyománykövető lesz, amiben már most összecsaphatunk akár Shrekkel, a zöld és kissé mogorva, de barátságos ogréval. Méghozzá többször is, ha úgy tetszik, a mod ugyanis minden láncfűrészes falubelit ogrévé változtat.

A bizarr lista még nem ér véget: a női játékosok például férfitangába is bújtathatják Leon S. Kennedy-t, aki majd pucéran, büszke férfiasságával tesz rendet a romániai falu rettenetében.

De a Star Wars rajongók sem maradnak üres kézzel, nekik is készültek a modderek, akik ha unják Leon fizimiskáját, akkor akár Luke Skywalkerre is lecserélhetik őt. Vagy Keanu Reevesre, ami szerintem még sokkal menőbb, de van  már olyan mod is, ami Leont a GTA: San Andreas főhősére, CJ-re maszkírozza.

Óóó, de még most sincs vége!

Megvan a Resident Evil: Village fura kisbabája, Rose Winters? Ha akarjuk, akkor az ő babafejét is rárakhatjuk Leon testére, és bár elfutni nem fognak előlünk a fanatikus rémségek, de abszolút megértenénk, ha mégis így tennének. Ez egyszerűen egy rémálom, nem is valószínű, hogy sokan fognak így RE4-ezni:

De mindez csupán a jéghegy csúcsa, a Nexusmods oldalán tucatnyi eszement modot kipróbálhatunk, kezdve a csirkefejes és pandamacis maskarától, a Devil May Cry hősein át, egészen a bánanfegyverig mindent. És ez még csak a demó. A megjelenést követően egészen biztosan még ennél is több és őrültebb dolgot próbálhatunk ki a Resident Evil negyedik epizódjának remake-jében.

A legvadabb horrorvígjátékot viszont akkor kapjuk, ha kombináljuk ezeket a modokat: így vívhat például élet-halál harcot a tangás Leon és Shrek.

via – Eurogamer, SVG

Ezt is érdemes elolvasnod:

4 dolog, amiben a PS5 jobb, mint az Xbox Series, és 4, amiben az Xbox a nyerőbb

 

×