A Fortnite Battle Royale igazi úttörője volt a crossover tartalmak bevezetésének.

A Fortnite Battle Royale igazi úttörője volt a crossover tartalmak bevezetésének. Az Epic Games ráérzett, hogy az emberek minden fajta játékra hajlandók költeni, ha egyik pillanatról a másikra egy gyerekkori kedvenc karakterük felbukkan benne. A Fortnite karriert épített a crossoverekből, s most már a játék alapsztoriját képezi a multiverzum, s olyan hatalmas franchiseok képviseltetik magukat benne, mint a Star Wars, Marvel Univerzum, Dragon Ball, vagy éppen a Naruto.

S míg persze ez a crossover-sztori működik a Fortnite esetében, máshol bőven elég lenne csak a személyre szabhatóság határain belül ügyeskedni. A SMITE-ban például az alapmechanikák megbolygatása nélkül használhatunk Tini Nindzsa Teknőcöket, vagy akár az Avatar: The Last Airbender karaktereit.

 

A Riot Games sikerjátéka, a League of Legends ugyan az eredeti tartalmaival is jól termel, képzeljük csak el, ha még ezen is túl lépnének a fejlesztők. Nem kellene nagy dolgokra gondolni, de hirtelen biztosan meg lehetne dobni a játékosbázist egy-egy érdekes kollaborációval.

Emperor Palpatine custom skin I made, let me know what you think! from leagueoflegends

Egy rajongó például most készített egy speciális skint Swainhez, a karaktert a Star Wars univerzum leggonoszabb alakjának, Darth Sidious testébe zárta. Új voice overt pakolt a játékba, ami illeszkedik Palpatine személyiségéhez, na meg a skilleket is „sithesítette”. Az eredmény lenyűgöző, na meg egy új, mélyről feltörő vágyakozás, mondván „bárcsak hivatalosan is létezne hasonló a játékban.”

Első nekifutásra lehet nem is kéne ekkorákat álmodni, ott van példának okáért egy saját IP, a Valorant, akár annak a karaktereit is átcsoportosíthatnák egy kisebb esemény keretén belül Runeterrába.

Ezt olvastad már?

A Riot annyira fél a Vayne buffoktól, hogy már elkészültek a nerfek is

 

×