A frissen újraválasztott FIFA-elnök kijelentette, a szervezet felveszi a harcot az EA Sportsszal a futballjátékok világában.

Mivel a FIFA 23 a labdarúgó-szövetség és az EA Sports közötti partnerség végét jelenti, a frissen újraválasztott FIFA-elnök, Gianni Infantino kijelentette, a szervezet felveszi a harcot az EA Sportsszal a futballjátékok világában. Rivális sorozatot indítanak, ami az elnök szerint a legjobb „e-játék lesz minden generációnak”.

A régóta fennálló kreatív együttműködés ellenére 2022 májusában az EA Sports bejelentette, hogy „leválik” a FIFA-ról, állítólag a licencköltségekkel kapcsolatos problémák miatt. A FIFA 23 az utolsó sportjáték, ami a két szervezet együttműködésével készült, az EA jövőbeni futballjátékai az „EA Sports FC” franchise cím alá tartoznak majd.

Martyn Ziegler, a The Times vezető sportriportere a következő idézetet osztotta meg Infantinótól az újraválasztását bejelentő sajtóeseményről:

„Az új FIFA-játék – a FIFA 25, 26, 27 és így tovább – mindig a legjobb e-játék lesz minden lány vagy fiú számára. Hamarosan hírekkel fogunk szolgálni.”

A szétválás az EA Sports javára válhat, lehetőséget adva a stúdiónak egy olyan sorozat újra élesztésére és felfrissítésére, ami az elmúlt években kissé elfáradt. Mivel a Pro Evolution Soccer – jelenlegi nevén (PES) eFootball – látszólag jócskán lemaradt egykori riválisától, a FIFA-elnök új bejelentése jót tehet a piaci versenynek, ezzel is motiválva a kanadai céget a minőségi játékok készítésére.

Ezt olvastad már?

Kell a pénzünk az EA-nek! – Ezek a csomagok érkeznek hamarosan a FUT-ba

 

×